• Cum protejezi copilul de canicula




    Vara si-a intrat in drepturi si de acum zilele cu soare puternic vor fi din ce in ce mai multe. Cum sunt si zile de vacanta, iar copiii, fie ei mici sau mari, isi vor petrece tot mai mult timp in aer liber, grija parintilor este de a-i proteja de caldura zilelor toride.

    Ca regula generala, in zilele cu temperaturi care depasesc 30-35 de grade, copiii vor fi lasati afara doar dimineata intre orele 8-11 iar dupa-amiaza dupa ora 16 :00. In felul acesta, copiii vor fi protejati de razele UV. Atunci cand stau in casa, in special in cazul bebelusilor, aerul conditionat nu trebuie sa bata in directia copilului si nu trebuie sa fie mai jos de 23 de grade. Tot pentru bebelusi, evita

    sa-l acoperi cu ceva prea gros, este suficient un cearceaf subtire.

    In al doilea rand, orice ai face si oriunde ai merge, nu pleca de acasa fara sa aplici un strat de crema cu factor de protectie cel putin 30 pe zonele de piele ale copilului care raman neacoperite. Este foarte important ca in zilele de vara pielea fetei, a gatului, a mainilor si picioarelor sa fie protejate inclusiv prin crema cu factor SPF mare.

    De asemenea, capul copilului trebuie protejat cu o palariuta, sapca sau sapca cu extensie catre gat, pentru a evita orice pericol de insolatie. Culoarea acestora trebuie sa fie cat mai deschisa pentru a respinge razele soarelui.

    Si in ceea ce priveste imbracamintea, parintele care iese cu copilul afara poate face alegeri care sa-i sporeasca protectia in fata soarelui puternic. In primul rand, copilul trebuie imbracat cu haine lejere, din materiale naturale, cum sunt bumbacul sau inul. Desi pare contraintuitiv, pentru copiii foarte mici, pana in doi ani, hainele subtiri din bumbac, cu maneca lunga si pantalon lung, protejeaza mai bine in fata razelor puternice de soare decat orice alta combinatie.

    Dincolo de felul in care sunt imbracati copiii, un aspect foarte important in lupta cu canicula este hidratarea. Copiii au nevoie de un aport consistent de lichide, atat prin hidratare directa – apa, ceai, suc natural de fructe – cat si indirect, prin mancare. Mesele bogate in fructe si legume vor asigura copiilor un nivel optim de hidratare.

    In cazul in care observi pe pielea copilului mic o iritatie accentuata, in special pe spate, brate sau in zonele umede, nu intra in panica. Este doar o iritatie din cauza caldurii care poate fi tratata cu creme pe baza de zinc. La orice semn de deshidratare sau insolatie, sterge pielea copilului cu un cearceaf inmuiat in apa calduta si ia toate masurile pentru rehidratare rapida : saruri si lichide multe.

    Pe cora.ro gasesti inspiratie pentru alegerea celor mai bune produse pentru copii, atat de ingrijire, cat si alimentare.

  • Articole similare