• Reteta lunii iunie: Friganele cu capsune si miere

     



    Friganelele sunt, pentru multi dintre noi, unele dintre cele mai dragi amintiri culinare din copilarie. In luna iunie, in plin sezon al capsunelor, le poti reintepreta intr-o formula mai softisticata, dar extrem de gustoasa. Iar in magazinele cora vei gasi toate ingredientele necesare, inclusiv capsune proaspete si dulci, exact asa cum ti le doresti. Iata, asadar, reteta:

    Ingrediente

    2 oua, batute

    1 lingurita de zahar tos auriu

    Un varf de cutit de sare

    Un varf de cutit de scortisoara macinata

    ½ lingurita esenta de vanilie

    125ml lapte

    ½ bagheta intarita, taiata pe diagonala in felii groase de 2-3 cm, sau 2 felii mari, groase de paine alba intarita, taiate in triunghiuri

    ulei de floarea soarelui sau unt, pentru prajire

     

    Pentru servire:

    2 lingurite de miere

    O mana de capsune proaspete

     

    Preparare:

    Bateti impreuna ouale, zaharul tos, sarea, scortisoara, vanilia si laptele intr-un vas putin adanc.

     

    Scufundati bucatile de paine in amestec, acoperind bine ambele parti. Lasati amestecul sa inmoaie putin painea, dar nu atat de mult incat aceasta sa se destrame.

     

    Încalziti uleiul sau untul intr-o tigaie mare.

     

    Introduceti painea inmuiata in tigaie. Se prajeste cateva minute pe ambele parti sau pana se rumeneste.

     

    Transferati friganelele intr-o farfurie calda, acoperiti-le si pastrati-le cald in timp ce gatiti restul de bucati de paine.

     

    Cand toate friganelele sunt prajite, turnati miere pe deasupra si adaugati capsunele, in farfuria de servire.

     

  • Articole similare