Friganelele sunt, pentru multi dintre noi, unele dintre cele mai dragi
amintiri culinare din copilarie. In luna iunie, in plin sezon al capsunelor, le
poti reintepreta intr-o formula mai softisticata, dar extrem de gustoasa. Iar
in magazinele cora vei gasi toate ingredientele necesare, inclusiv capsune
proaspete si dulci, exact asa cum ti le doresti. Iata, asadar, reteta:
Ingrediente
2 oua, batute
1 lingurita de zahar tos auriu
Un varf de cutit de sare
Un varf de cutit de scortisoara macinata
½ lingurita esenta de vanilie
125ml lapte
½ bagheta intarita, taiata pe diagonala in felii
groase de 2-3 cm, sau 2 felii mari, groase de paine alba intarita, taiate in
triunghiuri
ulei de floarea soarelui sau unt, pentru prajire
Pentru servire:
2 lingurite de miere
O mana de capsune proaspete
Preparare:
Bateti impreuna ouale, zaharul tos, sarea,
scortisoara, vanilia si laptele intr-un vas putin adanc.
Scufundati bucatile de paine in amestec,
acoperind bine ambele parti. Lasati amestecul sa inmoaie putin painea, dar nu
atat de mult incat aceasta sa se destrame.
ÃŽncalziti uleiul sau untul intr-o tigaie mare.
Introduceti painea inmuiata in tigaie. Se
prajeste cateva minute pe ambele parti sau pana se rumeneste.
Transferati friganelele intr-o farfurie calda,
acoperiti-le si pastrati-le cald in timp ce gatiti restul de bucati de paine.
Cand toate friganelele sunt prajite, turnati
miere pe deasupra si adaugati capsunele, in farfuria de servire.