• Lucruri interesante despre inghetata

     



    Este deliciul zilelor toride vara, ne bucuram de ea in fiecare vacanta, la iesirile cu prietenii, dar si acasa, cu aceeasi placere. Inghetata face parte din viata noastra inca din copilarie. In magazinele cora, o poti gasi intr-o multime de sortimente si arome, astfel incat sa o poti alege dupa pofta inimii. Daca preferi sa o prepari chiar la tine acasa, te asteptam cu cele mai proaspete ingrediente pentru a pregati cele mai delicioase inghetata. Primul pe lista este, desigur, laptele proaspat.

    Un desert atat de popular merita, desigur, sa stim si cat mai multe informatii despre el. Iata cateva lucruri fascinante despre inghetata:

         Conurile de inghetata au fost inventate la Targul universal din 1904 din St. Louis, Missouri, ca o modalitate prin care oamenii sa poata manca usor inghetata in timp ce se bucurau de targ.

         Noua Zeelanda consuma mai multa inghetata pe cap de locuitor decat orice alta tara, cu o medie de 7,5 galoane (28 de litri) de persoana pe an.

         Vanilia este cea mai populara aroma de inghetata in majoritatea tarilor in care acest desert este cel mai iubit (si anume, Germania, Italia, Statele Unite, Noua Zeelanda, China si Brazilia).

         ÃŽnainte de a fi introduse inghetatele pe baza de lapte, in secolul al X-lea, acest desert de vara era intr-adevar facut din gheata.

         Raspandirea inghetatei americane facute pentru trupele militare in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost un moment in care intreaga lume a acceptat inghetata ca o delicatesa perfecta in timpul verii.

         Reteta de inghetata a venit in America de Nord la 250 de ani dupa ce continentul a fost descoperit de Cristofor Columb.

         Istoricii au descoperit faptul ca lui Alexandru cel Mare (356-323 i.Hr.) ii placea sa manance zapada aromata cu nectar si miere.

         Analistii de piata au confirmat ca vanzarile de inghetata cresc de multe ori in perioadele de recesiune sau razboaie.

         Efectul de „Brain Freeze” (inghetare a creierului) este declansat atunci cand gheata rece atinge cerul gurii, ceea ce determina dilatarea vaselor de sange din cap.

  • Articole similare