• Cum alegi mobilierul de gradina

    Cum alegi mobilierul de gradina

    Primavara este startul petrecerilor in gradina alaturi de familie si prieteni, al gratarelor sau pur si simplu al unui moment de respiro petrecut in zona de relaxare de la tine din curte. Mesele servite afara intr-o zi insorita sau lancezitul pe canapea cu o carte buna in mana sunt adevarate cure de energie si buna dispozitie. Pentru toate acestea veti avea insa nevoie de un mobilier de gradina potrivit pentru spatiul pe care il aveti la dispozitie. 


    Inainte de a incepe documentarea in magazine, trebuie sa faceti un lucru foarte important. Si anume, aveti nevoie sa masurati spatiul pe care vreti sa instalati mobilierul de gradina. Eventual faceti o mica schita pe care treceti masuratorile. Astfel, veti sti cu exactitate ce va intra si ce nu, precum si ce ajustari aveti de facut. 

    In al doilea rand, indiferent de modelul pe care il veti alege in final, trebuie sa va asigurati ca materialul folosit rezista conditiilor exterioare, in special ploaie si vant. Pentru ca mobilierul de gradina va fi folosit intr-un ritm intens, incercati sa evitati sticla sau materialele care cedeaza usor si orientati-va spre lemn, ratan, plastic solid, metal, bambus, rachita. 

    Atunci cand ajungeti in magazine, verificati daca seturile care va plac si se potrivesc spatiului pe care vreti sa il decorati sunt prevazute cu perne. In absenta lor, confortul vostru va fi mai mic. De asemenea, pernele ar trebui sa fie prevazute cu huse detasabile, pentru o curatare si utilizare usoara. 

    Pe langa masa si scaunele de care aveti nevoie, ganditi-va sa achizitionati si piese de mobilier care va vor spori relaxarea si confortul: balansoar sau hamac, taburet, sezlong, taburet cu fotoliu inclus. Pe langa acestea, in cazul in care terasa pe care o decorati nu este prevazuta cu acoperis sau umbrar, va trebui sa va ganditi si la cumpararea unei umbrele de gradina. 

  • Articole similare