• Cum sa iti alegi antrenorul personal

    Cum sa iti alegi antrenorul personal

    Esti noua intr-ale sportului sau ai incercat sa practici singura activitatea fizica, dar nu ai ajuns la rezultatele dorite? Este momentul sa incerci un antrenor. Foarte multe sali de sport ofera aceasta optiune, fie in grupe, fie la nivel individual.


    Decizia de a alege aceasta varianta este, insa, doar primul pas. Este la fel de important ca persoana care se va ocupa de pregatirea ta fizica sa fie cea potrivita. In afara de ”chimia” personala, sunt cateva alte lucruri de care trebuie sa tii cont:

         Interesul pentru sport al persoanei respective sa fie real si vizibil. Cu atat mai mult cu cat nivelul tau este de incepator, ai nevoie de cineva care cu adevarat stie sa te indrume si care a experimentat antrenamentele pe care le ofera. Poate parea un criteriu superficial, insa majoritatea antrenorilor sunt si ei persoane cu aspect atletic si in forma fizica excelenta. Este primul indiciu al pasiunii lor pentru miscare.

         Certificarea profesionala si cunostintele teoretice. Cu siguranta nu toti antrenorii au o diploma academica, insa au nevoie sa stapaneasca domeniul in care ofera consultanta. Intreaba-ti antrenorul ce parcurs de educatie are si fii atenta la modul in care acesta se reflecta in ceea ce face la sala. Un antrenor cu adevarat calificat stie si poate sa explice si la nivel teoretic de ce alege o anumita rutina, te poate avertiza in privinta gradului de risc si a efectelor pe care un anumit set de exercitii poate sa il produca si stie sa intervina atunci cand apar eventuale accidentari nedorite.

         Comunicarea. Pentru a determina pe cineva sa iubeasca sportul, este nevoie sa ai exercitiu si talent in arta comunicarii. Un bun antrenor nu este cel care iti spune doar ce vrei sa auzi si nici cel care te cearta sau te admonesteaza atunci cand gresesti ceva. Dimpotriva, va sti sa te ghideze de la un nivel de pregature fizica la unul superior, insa, in acelasi timp, va reusi sa te faca sa intelegi utilitatea si sa iti pastreze buna-dispozitie in timpul antrenamentelor.

  • Articole similare