• Grupurile de mamici de pe internet. Ce au bun de oferit si ce sa eviti.

    Grupurile de mamici de pe internet. Ce au bun de oferit si ce sa eviti.

    Cand devii mama, curiozitatea si dorinta de a afla cat mai multe informatii despre cresterea si ingrijirea copilului sunt foarte normale. Internetul reprezinta o resursa foarte comod de utilizat si mereu la indemana. Acestea sunt motivele pentru care, in ultimii ani, au aparut si s-au dezvoltat grupurile pentru mamici din retelele sociale. Mii de femei schimba in fiecare zi pareri, fotografii si sfaturi legate de cei mici. Acest lucru poate fi, de multe ori, util, insa uneori devine complicat de gestionat. Parerile in contradictoriu, opiniile nedocumentate si chiar conflictele apar destul de frecvent, astfel incat viata unui grup de mamici poate deveni destul de tumultoasa. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te orientezi in aceste spatii virtuale:


    In primul rand, nu impartasi informatii personale. Datele tale de identitate, locul de munca al membrilor familiei, adresa de acasa sunt lucruri care trebuie sa ramana confidentiale. In ceea ce priveste fotografiile, majoritatea mamicilor sunt incantate sa se mandreasca cu micutii lor, iar acest lucru este, iarasi, firesc. Insa nu posta niciodata poze in care copilul tau apare in ipostaze foarte intime (de exemplu, la baie sau dezbracat).

    Cand vine vorba despre problemele de sanatate, este important sa stii un lucru: niciodata nu-i administra copilului vreun medicament doar pentru ca ti-a fost recomandat de cineva de pe internet. Este extrem de riscant, iar grupurile cele mai mari si serioase deja au interzis recomandarea de medicamente in interiorul lor. Cand apare o problema de sanatate a copilului, vorbeste cu medicul, iar in cazuri de urgenta mergi la camera de garda a celui mai apropiat spital.  

    Nasterea, alaptarea, regulile de educatie a unui copil sunt subiecte complicate si, nu o data, devin sursa de conflict intre mamici. Incearca sa intelegi ca fiecare are o abordare proprie a acestor teme, in functie de personalitatea, valorile si experienta sa. Toleranta fata de ceilalti este cea mai buna atitudine pentru a pastra atmosfera placuta pe un grup de mame si, in general in socializarea pe internet.

  • Articole similare