• Cum sa previi iritatiile dupa epilare

    Cum sa previi iritatiile dupa epilare

    Epilarea in timpul verii va fi mai frecventa ca de obicei si pe suprafete mai mari ale corpului. Un epilat impecabil nu trebuie insa sa provoace si multa suferinta. Iritatia pielii si aparitia cosurilor este normala. La majoritatea femeilor care se epileaza cu ceara apar cosuri, urmate de zone rosii, imflamate. Chiar daca acestea se vindeca in cateva zile, prin anumite trucuri vindecarea poate fi grabita si prevenita astfel aparitia altor zone iritate, In functie de unde si cand s-a facut epilarea, pot fi luate cateva masuri de prevenire a iritatiei. 


    Pentru ca iritatia este de fapt rezultat de stresul provocat pielii prin epilare, o metoda de a diminua acest stres este de crea un strat protector pentru piele prin aplicarea unui strat fin de pudra de talc.  

    Imediat dupa epilarea cu ceara, puteti aplica comprese cu apa rece sau puteti face un dus cu apa rece pentru a preveni hipersensibilizarea pielii. De asemenea, reduceti la maximum orice activitate care cauzeaza transpiratie abundenta si evitati lotiunile, cremele si parfumurile pe zona epilata in urmatoarele ore. Pentru prevenirea inflamatiei, se poate aplica un strat fin de crema cu cortizon, disponibila in farmacii fara reteta. 

    In urmatoarele doua zile, evitati hainele sintetice, prea stramte, precum si cremele si uleiurile de corp cu prea mult parfum. In schimb, puteti aplica un gel racoritor cu aloe vera. Intre epilari, curatati regulat pielea si folositi diverse scrub-uri pentru exfoliere. 

    Daca totusi iritatia survine si dureaza mai mult timp, puteti incerca si alte remedii naturale care ajuta la calmarea zonei: 

    Scrub-ul cu zahar si ulei de cocos. Pentru a-l obtine, se amesteca cantitati egale de ulei de cocos si zahar. Pasta rezultata se aplica pe piele cu miscari circulare, pentru a exfolia pielea moarta si a preveni cresterea unor noi fire de par sub piele. 

    Aplicarea de seva de aloe vera, direct pe zona inflamata. 

    Uleiul din arbore de ceai calmeaza iritatia si ajuta la vindecarea micilor rani prin proprietatile anti-septice. 

  • Articole similare