• Cum sa va curatati calculatorul si tastatura de praf


    Cum sa va curatati calculatorul si tastatura de praf

    Indiferent de mediul in care lucrati, computerele sunt mari acumulatoare de particule de praf. Din cauza prafului, calculatorul poate merge mai incet. Inainte de a incepe curatarea propriu zisa,
    aveti nevoie de un spray cu aer sau un compresor si o pensula. Dupa ce aveti instrumentele de curatare, asigurati-va ca aveti macar o surubelnita in stea. Cu ajutorul acesteia veti desface capacul de protectie al unitatii centrale.

    Inainte de a indeparta capacul unitatii centrale, trebuie sa deconectati unitatea de sursa de curent si sa decuplati cablurile introduse in calculator. Odata luate aceste masuri, puteti incepe curatarea unitatii centrale. Pentru a nu inghiti praful pe care il aspirati sau indepartati cu pensula, spray-ul cu aer sau compresorul, asezati unitatea centrala intr-un loc cu acces spre o fereastra, astfel incat sa o puteti lasa deschisa iar incaperea sa fie aerisita pe durata procedurii. De asemenea, purtati o masca de protectie daca calculatorul vostru nu a mai fost curatat in prealabil.

    Daca dupa utilizarea compresorului au mai ramas particule de praf in zone mai inguste, puteti folosi pensula pentru indepartarea acestora. Atentie insa la modul in care o folositi, pentru a nu cauza noi probleme unitatii. De asemenea, trebuie sa fiti atenti pentru a nu deconecta cabluri din interiorul unitatii centrale.

    In tot acest proces, nu uitati de tastatura. Un spary cu aer si cap special va face minuni si doar asa veti realiza cat de multa mizerie poate strange tastarura voastra: de la firimituri, scame, hartiute si pana la cantitati consistente de praf.  

  • Articole similare