• Cum sa ai o memorie mai buna

    Cum sa ai o memorie mai buna

    Pe masura ce inaintam in varsta, constatam ca devine tot mai greu sa tinem minte cu precizie informatii si detalii. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti imbunatatesti memoria:


    Antreneaza-ti creierul. La fel ca multe alte organe din corpul nostru si creierul are nevoie de antrenament pentru a ramane in forma buna. Cateva activitati numai bune sa-ti exersezi memoria: joaca sah, dezleaga cuvinte incrucisate, rezolva jocuri de perspicacitate, citeste o carte intr-o limba straina pe care o cunosti.

    Invata ceva nou. Capacitatile noastre cognitive cresc atunci cand introducem cunostinte noi in ”sistem”. Gandeste-te la o activitate pe care ti-ar placea sa o inveti si nu mai sta pe ganduri. Sa canti la chitara, sa mergi la un curs de olarit sau de pictura sau sa iei primele lectii intr-o limba straina noua reprezinta achizitii care vor avea beneficii pe termen lung pentru creierul si spiritul tau.

    Descopera meditatia. Tehnicile speciale de respiratie si de concentrare sunt o excelenta metoda de a-ti imbunatati activitatea cerebrala. In plus, a iesi din zona de confort reprezinta un efort care merita facut, la orice varsta. Incearca yoga sau orice alta activitate de acest tip care este disponibila in zona ta.

    Fa sport. Activitatea fizica are nenumarate avantaje, in afara de cele care se reflecta in forma ta fizica. Iti va creste capacitatea de concentrare, iar nivelul marit de serotonina iti va induce o stare de bine prielnica si pentru dezvoltarea memoriei. Exercitiile aerobice sunt in mod special recomandatate, dat fiind ca acestea actioneaza asupra circulatiei sangelui in corp, ajutand inclusiv la oxigenarea creierului.

    Regleaza-ti somnul. Un program de odihna insuficient sau neregulat are efecte nedorite si asupra activitatii cerebrale. Organizeaza-ti mai bine orele de somn si respecta-le disciplinat. Vei constata nu doar ca te vei simti mai odihnita, dar si memoria ta va functiona mai bine.
  • Articole similare