• Cateva sfaturi daca vrei sa mergi pe role in aceasta vara

    Iata cateva sfaturi daca vrei sa mergi pe role in aceasta vara

    Mersul pe role este un sport distractiv, mai ales ca il faci in natura, alaturi de prieteni. In plus, mersul pe role te poate ajuta sa slabesti, sa te tonifiezi si sa castigi un nou hobby. Cu toate acestea, daca esti incepator, vei constata ca nu este chiar cel mai simplu sport. Pentru ca totul sa se petreaca in deplina siguranta iar tu sa te bucuri la maximum de aceasta noua experienta, iata cateva sfaturi care te vor ajuta: 


    Echipamentul trebuie sa fie unul potrivit si complet. De aceea, este bine sa tii cont de sfaturile specialistilor din magazinele cu echipament sportiv si sa probezi cat mai multe modele. Trebuie sa retii ca atunci cand iti alegi gheata pentru role, aceasta nu trebuie sa fie nici prea stramta, nici prea larga, pentru ca astfel nu vei aeva un control sporit in mers. Pe langa casca, cotiere si genunchiere, este bine sa te gandesti si la restul echipamentului si sa ti-l alegi dintr-un material sintetic pentru a nu retine apa: bluza, pantaloni, sosete. 

    Incepe sa exersezi alaturi de un conoscator, preferabil un antrenor de role. Antrenamentul este bine sa se desfasoare intr-un loc cunoscut, eventual propria curte, sau un spatiu delimitat si sigur dintr-un parc. 

    Exerseaza cat poti de mult mersul inainte, rasucirile, opririle si curbele. In mersul pe role, cel mai important este echilibrul. Daca mergi deja pe patine, atunci te vei acomoda foarte repede si cu rolele. Daca insa nu ai pus niciodata in picioare o gheata de patine, atunci, pentru a-ti exersa echilibrul iti poti face primele antrenamente pe iarba. 

    Pozitia corpului este asemanatoare celei cand patinezi sau schiezi. Genunchii trebuie flexati, picioarele usor indepartate si corpul un pic ghemuit. Pozitia trebuie sa fie de aplecat inainte, pentru a-ti mentine echilibrul. 

    Pozitia talpilor este importanta. Calcaiele trebuie sa fie apropiate si varfurile picioarelor indepartate. Din aceasta pozitie, poti exersa miscari spre stanga si spre dreapta. Genunchii trebuie sa fie in linie cu umerii, pentru a ajuta mentinerea echilibrului. 

    Alunecarea se face impingand cu un picior si alunecand cu celalalt. Dupa ce impingi, piciorul ramane in aer pentru a nu impiedica alunecarea. 

    Opririle. Picioarele trebuie sa fie paralele, piciorul drept va intra in fata stangului, varful piciorului drept va fi ridicat si se va apasa cu putere.  

  • Articole similare