• Cum sa faci ”curatenie” intr-un telefon care opereaza cu Android

    Cum sa faci ”curatenie” intr-un telefon care opereaza cu Android

    Nimic mai enervant decat momentul in care telefonul tau inteligent incepe sa functioneze mai lent sau da rateuri exact in momentele in care ai mai multa nevoie de el. Chiar daca nu ti-ai dat seama, in memoria sa s-au acumulat prea multe informatii, aplicatii si fisiere care il incetinesc si ii afecteaza performanta. Daca ai un smartphone care opereaza cu ajutorul sistemului Android, iata ce trebuie sa faci:

    In primul rand, deschide sectiunea de aplicatii si scapa de cele pe care le folosesti foarte rar, insa ocupa mult spatiu de memorie. Ai instalat in urma cu un an o aplicatie care sa analizeze felul in care faci jogging, insa tu nu ai mai iesit la alergat de vara trecuta? Nu are rost sa o tii in telefon! Daca interesul pentru sport iti va reveni, o vei putea reinstala atunci cand o sa ai cu adevarat nevoie de ea. Acelasi lucru este valabil si pentru aplicatiile de editare de fotografii, de inregistrari audio sau altele care consuma memoria telefonului tau.

    Al doilea lucru care ar trebui sa te intereseze este reprezentat de fotografiile si videoclipurile din telefonul tau. Aplicatii precum whats’app descarca automat videoclipurile si pozele afisate, iar acestea se acumuleaza, de multe ori fara sa iti dai seama. La fel, se strang in memoria device-ului fotografiile si clipurile realizate chiar de tine. Cauta toate cele 25343 de poze pe care le faci de fiecare data cand incerci sa realizezi un ”selfie” perfect si sterge-le fara pic de regret.

    Pentru fotografiile la care chiar tii, foloseste o aplicatie de tipul Google Photos, care iti transfera automat toate imaginile si le pastreaza in spatiul virtual, fara ca acestea sa iti incarce memoria smartphone-ului.

    Nu uita nici de problema fisierelor de tip ”cache”. In aceasta se stocheaza o multime de informatii care, in timp, nu iti mai sunt necesare. De aceea, o operatiune de tipul ”clear cache” este necesara, macar periodic, pentru ca telefonul tau sa revina la performantele optime de utilizare.

  • Articole similare