• Ghid pentru alegerea vacantei

    Ghid pentru alegerea vacantei

    Abia am iesit din iarna, insa in alegerea vacantei se aplica foarte bine intelepciunea populara "fa-ti iarna car si vara sanie". Cu cat va faceti o idee mai clara unde vreti sa mergeti cu atat mai bine, pentru ca asa puteti economisi timp, resurse si energie. Noi te ajutam cu un mic ghid despre cum sa iti alegi destinatia de vacanta in aceasta vara: 


    Identifica perioada in care vrei sa pleci. Daca ai stabilit cand vrei sa pleci, atunci poti verifica pe anumite site-uri vremea si poti incepe sa verifici variantele de zbor. Pe anumite site-uri de cumparare a biletelor, poti alege bilete ieftine inclusiv in functie de cea mai ieftina luna. Dupa ce ai ales biletul, poti incepe cautarea cazarii. Aici trebuie sa ai o atentie sporita la faptul ca pentru anumite destinatii poti gasi bilete foarte ieftine si cazari foarte scumpe. De asemenea, exista site-uri care te ajuta sa-ti formezi o parere despre cat ar putea costa cosul de cumpararturi zilnice, mancarea la restaurant sau produse de igiena. 

    Ai incredere in conceptul de second best. Chiar daca iti doreai sa ajungi cu ardoare intr-un anumit loc, uita-te si la ce este langa. Cu siguranta poti avea parte de o surpriza placuta. 

    Fii hotarat! Cu cat amani mai mult rezervarile, cu atat poti rata destinatia pentru ca vei constatat ca intre timp preturile au crescut enorm. 

    Intreaba-te ce vrei sa faci in vacanta. Vrei o vacanta de explorare, de relaxare sau de familie, in care copiii sa fie usor de gestionat? In functie de ce vrei, este mai usor sa te hotarasti asupra unei destinatii. 

    O vacanta reusita nu trebuie sa fie la zeci de mii de kilometri distanta. Da, Asia, Australia sau America sunt vis, insa daca nu iti permiti, o vacanta din care sa te intorci cu energie si buna dispozitie poate fi si una la vecini sau chiar in tara. 

    Fii creativ! Cu siguranta iti poti alege o vacanta cu un buget mai mic daca esti flexibil si creativ. La destinatie, in locul masinii, foloseste transportul public. In loc de mers la restaurant in fiecare zi si pentru toate mesele, alege sa gatesti acasa anumite mese si in anumite zile. 

  • Articole similare