• Rutina cosmetica ideala: ce trebuie sa faci zilnic, saptamanal si lunar

    Rutina cosmetica ideala: ce trebuie sa faci zilnic, saptamanal si lunar


    Ingrijirea personala si infrumusetarea reprezinta subiecte de interes pentru foarte multe femei. Inca din cele mai vechi timpuri, reprezentantele sexului frumos au inteles ca acestea au nevoie de o frecventa stabila, pentru a functiona cat mai bine. Fiecare dintre noi are un ritual cosmetic, care, odata cu trecerea anilor, devine parte din stilul nostru de viata. Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci in mod constant, pentru a avea grija de frumusetea ta.


    ZILNIC

    Spalatul pe fata, pe dinti (de doua ori pe zi) si dusul (dimineata si seara) sunt obiceiuri care tin atat de sanatate, cat si de frumusete. Igiena elementara nu poate lipsi din obisnuinta unei femei care se doreste a fi ingrijita.

    In afara de aceste lucruri de baza, tot zilnic ar trebui sa ai grija de pielea ta, prin aplicarea, dimineata, a unei creme cu factor de protectie solara. Este o rutina pe care ar trebui sa o practici nu doar vara, ci si in celelalte anotimpuri, pentru ca soarele actioneaza asupra tenului tau indiferent de temperatura de afara.

    Un alt obicei care nu poate lipsi din rutina zilnica este demachiatul riguros, in fiecare seara, fara exceptie. Chiar daca nu ai fost machiata, fata ta are nevoie sa fie curatata de impuritatile care se aduna in timpul zilei, deci nu sari niciodata peste aceasta etapa. 
    Aplicarea unei creme hidratante si odata cu varsta maturitatii si a uneia de contur pentru ochi reprezinta, de asemenea, alegeri excelente pentru frumusetea ta.

    SAPTAMANAL

    O data pe saptamana si corpul nostru are nevoie sa fie rasfatat, iar pielea sa fie curatata in profunzime. Un scrub realizat fie din produse cosmetice speciale, fie prin metode naturiste (zat de cafea amestecat cu miere, de exemplu) ne ajuta sa ne purificam si tonifiem pielea de pe intregul trup. 

    O masca de fata este, de asemenea, un element pe care e bine sa il introducem in rutina noastra saptamanala. La fel ca si in cazul scrub-ului, poate fi preparata in casa sau cumparata din magazin, important este sa o alegi pe cea mai potrivita tenului tau.

    Manichiura este un alt obicei pe care e bine sa il practicam cu frecventa regulata, o data pe saptamana, pentru ca mainile sunt, asa cum bine stim, o carte de vizita pentru orice femeie. Cat despre pedichiura, aceasta are nevoie sa fie realizata o data la doua saptamani, indiferent daca ne aflam in sezonul cald sau in cel rece. A fi o femeie ingrijita este la fel de valabil atat vara, cat si iarna, iar pedichiura este o parte care nu poate lipsi daca ne-am fixat acest obiectiv.

    LUNAR

    Daca iti doresti o piele cu aspect bronzat tot timpul anului, o data pe luna este intervalul optim de a aplica produsele autobronzante, astfel incat acestea sa isi mentina aspectul proaspat.

    De asemenea, tot lunar este recomandarea dermatologilor de a-ti examina pielea cu atentie. In acest fel, vei putea observa daca alunitele si-au modificat aspectul sau daca exista zone afectate de dermatite si vei putea incepe la timp demersurile necesare pentru sanatatea ta.

  • Articole similare