• Activitati sportive pentru copii

    Activitati sportive pentru copii

    In ziua de azi ne este din ce in ce mai greu sa gasim timp sa practicam un sport sau sa mergem regulat la sala, iar de multe ori, din cauza programului incarcat si a oboselii, preferam sa ne petrecem timpul vizionand un film sau in fata calculatorului. Aceste obiceiuri sunt transmise involuntar si copiilor. 


    Uneori este dificil sa facem iesitul in parc sa para mai atragator decat un joc nou pe calculator pentru cei mici. Oricat ti-ai dori, cel mai important este sa asculti opinia copiilor si sa te asiguri ca le oferi posibilitatea sa iubeasca ceea ce fac. Numai asa sportul va ramane un element important in viata lor, indiferent de varsta. 

    Iti propunem cateva exemple de activitati sportive potrivite pentru copii:

    Mersul pe bicicleta. Cu siguranta ne putem aminti cat de incantati am fost cand am invatat sa mergem pe bicicleta, primii metri parcursi fara rotitele ajutatoare si fara sustinerea parintelui. Acest exercitiu de coordonare, echilibru si disciplina este faimos pentru beneficiile cardio-vasculare si pentru intarirea musculaturii picioarelor. De asemenea, le ofera copiilor sentimentul de independenta, crescandu-le increderea in fortele proprii.

    Inotul este binecunoscut pentru cresterea efortului pe termen lung, dezvoltarea armonioasa a corpului si cresterea debitului respirator si a consumului de oxigen.

    Skiul este un sport superb care nu numai ca ofera un exercitiu fizic in aer liber sustinand sistemul imunitar, dar vine la pachet si cu peisaje minunate. 

    Dansul este un exercitiu fantastic de coordonare si flexibilitate si dezvolta urechea muzicala a celor mici. Ce este mai elegant decat abilitatea de a dansa cu usurinta de la o varsta frageda?

    Artele martiale promoveaza responsabilitatea, cunoasterea propriilor limite si depasirea acestora, dar si dobandirea intelepciunii.


    Activitati sportive pentru copii


    Echitatia. Intr-un mediu bine pregatit, echitatia poate fi foarte interesanta pentru copii, in special pentru cei care iubesc animalele. 

    Tenisul. Stapanirea miscarilor de baza si dezvoltarea spiritului competitiv sunt binevenite la orice varsta!


  • Articole similare