• Nu ai timp de sala? Fa sport acasa!

    Nu ai timp de sala? Fa sport acasa!

    Oricat de tare ti-ai dori sa ai un program disciplinat din care sportul la sala sa devina o parte integrata, uneori este extrem de dificil. Orele lungi in traficul aglomerat, prelungirea programului de lucru sau situatiile neprevazute te impiedica sa ajungi constant la sala de sport. Acesta nu este, insa, un motiv sa renunti la activitatea fizica. Cu vointa si un pic de organizare, poti face sport la tine acasa. Este mai usor sa gasesti o ”fereastra” de timp liber si chiar si cateva minute de exercitii reprezinta un plus pentru sanatatea si tonusul tau fizic.


    In primul rand, tine cont de faptul ca sportul acasa are nevoie de o tinuta adecvata, adica de exact acelasi echipament pe care il folosesti si la sala. Miscarile tale vor fi corecte si te vei simti mult mai comod daca te imbraci si te incalti adecvat. 

    Daca planuiesti sa faci o obisnuinta din sportul la domiciliu, sa investesti intr-o banda de alergare, o bicicleta sau un stepper este o alegere buna. Orice repriza de activitate fizica este mai benefica daca te asiguri ca ai executat macar cateva minute de cardio. Aparatele de sport nu trebuie sa fie neaparat profesionale, dar asigura-te ca functioneaza la parametri optimi. 

    Daca iti vine greu sa te mobilizezi singura sau ti se pare plictisitor antrenamentul solitar, te asiguram ca minutele petrecute pe bicicleta sau pe banda de alergat vor trece mult mai repede daca le petreci privind in acelasi timp un episod din serialul preferat sau asculti albumul formatiei care iti place cel mai mult. Insa ai mare grija ca atentia ta sa ramana concentrata asupra miscarilor, pentru a nu risca accidente.

    Tutorialele de pe internet sunt foarte bune, insa tine cont de nivelul tau de performanta fizica si nu forta prea mult miscarile sau seriile de repetari. Alege tutoriale potrivite nivelului tau de pregatire si de rezistenta, astfel incat sa nu devii dezamagita sau demobilizata daca nu iti reusesc antrenamentele la aceeasi intensitate cu a celor care le executa in videoclip.

  • Articole similare