• Noodles chinezesti cu legume

    Noodles chinezesti cu legume

    Ingrediente:


    200 g noodles (orez, grau sau fasole mung)
    sos de soia
    sos dulce acrisor (optional)
    ulei de susan (sau ulei obisnuit de gatit)
    chilli
    1 ceapa
    2 catei de usturoi
    2 cm de ghimbir 
    1 ardei gras
    1 morcov
    ½ varza mica (alba, rosie  sau chinezeasca sau din toate 3 cate putin)
    2 fire de ceapa verde

    Ingrediente extra (optional):

    broccoli
    ciuperci urechi de lemn hidratate
    fasole verde
    muguri de fasole/soia
    vanata
    bok choy
    tofu
    fasii de omleta

    Numar de portii: 2

    Mod de preparare:

    1. Mai intai fierbem noodlesii conform instructiunilor de pe ambalaj.

    2. Intre timp taiem legumele fasii. 

    3. Punem uleiul si tragem la tigaie ceapa taiata julienne, usturoiul si ghimbirul maruntit si chilli. Se recomanda folosirea unui wok sau a unei oale cu pereti mai inalti.

    4. Adaugam  apoi legumele (morcovul si ardeiul mai intai, iar apoi varza, care se patrunde  mai usor). 

    5. Cand legumele sunt gata (e bine sa fie usor al dente, nu foarte moi) adaugam noodles-ii, sosul de soia si sosul dulce acrisor, piper si sare, dupa gust.  

    Servim cald, cu ceapa verde presarata deasupra. 
  • Articole similare