• Pedichiura perfecta acasa? Da, se poate!

    Pedichiura perfecta acasa? Da, se poate!

    Rasfatul la un salon de frumusete este una dintre placerile cele mai mari pentru multe femei. Pentru altele, insa, nu face parte dintre modurile preferate de a-si petrece timpul liber. Sau, chiar daca merg cu bucurie la cosmetica, uneori nu pot face rost de o programare in timp util. Sau cosmeticiana preferata este plecata in concediu. Pedichiura reprezinta, insa, o necesitate, indiferent de situatie. De aceea, este bine sa fii pregatita sa o realizezi si singura, in intimitatea casei tale. Pe masura ce exersezi, vei vedea ca devii din ce in ce mai priceputa. Iar sfaturile noastre iti vor fi si ele de folos.


    Mai intai, asigura-te ca ai ustensile de calitate. Forfecutele si pila de unghii trebuie sa fie, toate, dintr-o gama cat mai profesionala, bine intretinute si curate. Daca ai posibilitatea, iti recomandam chiar sa le sterilizezi.

    Inainte de a incepe procedura, sterge oja ramasa pe unghii de la pedichiura precedenta. Este o operatiune pe care trebuie sa o efectuezi cu atentie, pentru a indeparta si cele mai mici urme de lac de unghii.

    Tine-ti picioarele in apa calda timp de 10 minute. O pedichiura reusita are nevoie de unghii si cuticule moi. In acest fel, reduci si riscul taieturilor.

    Incepe cu taiatul unghiilor. Te poti ajuta de o unghiera, mai ales in primele dati cand iti faci singura pedichiura. Incearca sa pastrezi o forma cat mai naturala, pe care o vei definitiva cu ajutorul pilei de unghii.

    Acorda o atentie deosebita cuticulelor. Daca iti este la indemana, impinge-le catre baza unghiei cu un betisor special si, apoi, taie-le cu forfecuta speciala. La final, foloseste un pic de ulei de cuticule pentru a hidrata pielea din aceasta zona sensibila.

    Indeparteaza pielea moarta de pe calcaie si talpa cu ajutorul unei pietre ponce sau al unui dispozitiv special. Aplica si o crema emolienta pentru ca talpile tale sa ramana fine si placute la atingere.

    Usuca picioarele cu un prosop moale si aplica lacul de unghii. Este preferabil ca, inainte de oja, sa folosesti o baza speciala care va proteja unghiile.

  • Articole similare