• Ai mult timp liber la dispozitie? Iata cateva idei cum sa ti-l organizezi!

    Ai mult timp liber la dispozitie? Iata cateva idei cum sa ti-l organizezi!

    Cand vin vacantele sau in perioadele in care nu ai de lucru, dintr-odata simti ca ziua este mai lunga si nu stii cum sa te organizezi ca sa nu-ti pierzi timpul. Este foarte interesant ca atunci cand ai un program stabilit, te mobilizezi mult mai bine decat atunci cand nu faci nimic. Deci evita sa pierzi timpul! Este important sa profiti de aceste situatii si sa-ti traiesti viata la maximum.


    1. Fixeaza-ti un orar. Este important ca atunci cand ai timp liber la dispozitie, sa-ti stabilesti un orar. Nu te trezi in fiecare zi la ora 3 dupa amiaza! O sa ai sentimentul ca ti-ai pierdut timpul si o sa fii trist. 

    2. Asaza pe hartie tot ce ti-ai dorit sa faci si nu ai avut timp. Sigur te-ai gandit sa te inscrii la cursuri de dans, sa inveti o limba straina, sa faci sport. Acum e momentul! Gandeste-te cate ore vrei sa aloci fiecarui lucru in parte. 

    3. Fa sport. Daca ai timp, poti sa te inscrii la o sala de sport, sa alergi in parc sau pe plaja, sau sa te inscrii la un curs de pilates ori yoga. Iti recomandam sa ai grija de corpul tau si sa-l tii activ, evitand o viata sedentara care te va obosi din cauza rutinei si te va imbatrani mult mai repede. Sportul elibereaza endorfine, hormonul fericirii, care te va face sa te simti foarte bine de fiecare data cand il practici. 


    Ai mult timp liber la dispozitie? Iata cateva idei cum sa ti-l organizezi!

    4. Daca esti liber pentru ca nu ai un loc de munca, incearca sa iti imbogatesti cunostintele in domeniul in care ai profesat
    . Intereseaza-te ce locuri de munca poti gasi È™i cum sa evoluezi in domeniul tau. E intotdeauna mai bine decat sa stai acasa si sa te plangi. 

    5. Mareste-ti cercul de prieteni. Acum ca ai timp liber, poti sa cunosti oameni noi, sa incerci lucruri noi si sa descoperi alte stiluri de a trai. Daca incepi activitati noi, ca cele enumerate mai sus, sigur o
    sa intalnesti persoane noi cu care sa legi prietenii, asa ca nu fi timid!

    6. Calatoreste. Una din cele mai bune modalitati de a-ti petrece timpul liber este sa calatoreÈ™ti in lumea intreaga. Sa iesi din oras, din tara, din zona ta de confort si sa cunosti alte stiluri de viata, este foarte interesant si provocator si te va ajuta sa te implinesti ca persoana. In ziua de astazi exista numeroase agentii si site-uri care iti propun oferte irezistibile. Daca esti stramtorat cu banii, nu e nevoie sa calatoresti foarte departe. Inchiriaza-ti o casuta la tara si petrece cateva zile la aer curat. 

  • Articole similare