• Italia la tine acasa

    Italia la tine acasa

    Ai venit incantata dintr-o calatorie in Italia si ti-ai dori sa aduci si in casa ta aerul sofisticat si proaspat al interioarelor din Peninsula? Sau pur si simplu te-ai indragostit de la distanta de stilul italian, pe care il urmaresti in reviste sau in emisiuni dedicate decoratiunilor si amenajarii casei? Te intelegem perfect pentru ca, indiferent daca vorbim de Roma, Toscana sau Sicilia, stilul italian are un farmec aparte. Reuseste sa imbine elemente traditionale, unele vechi de milenii, cu o doza de confort si de modernitate care tenteaza pe oricine isi doreste o casa eleganta, dar si functionala. Daca te-ai hotarat ca este timpul pentru o reamenajare si iti doresti sa introduci atmosfera Italiei in locuinta ta, iata ce te sfatuim:

    ● Foloseste acolo unde este posibil pardoseala din teracota. Aceasta ceramica speciala caracteristica interioarelor italiene este nu doar extrem de frumoasa, ci si confortabila, pentru ca pastreaza foarte bine caldura. O poti utiliza atat in camera de zi sau in bucatarie, dar si la exterior, daca ai o zona din curte pe care doresti sa o folosesti ca terasa interioara.

    Jaluzelele in stil roman, din materiale naturale si in culori deschise, ii vor oferi locuintei tale o lumina speciala. Le poti integra atat intr-un decor sofisticat, cat si intr-unul minimalist, in functie de preferintele tale.

    Marmura in culori deschise iti va transforma baia intr-un sanctuar al frumusetii. Mai mult decat gresia sau faianta, marmura este aceea care aminteste de opulentele bai romane. O poti utiliza, insa, nu doar pentru pardoseala: o chiuveta realizata din marmura naturala arata spectaculos. De asemenea, in bucatarie, o masa cu blat de marmura este o optiune rezistenta si foarte eleganta.

    ● Culorile sunt un element important care vor sugera sursa de inspiratie pentru felul in care ti-ai decorat casa. Cuverturile, tapiseria sau fetele de masa in nuante bogate, precum auriu, sienna, rosu-burgund sau nuanta teracotei vor oferi accente cromatice care iti vor duce musafirii cu gandul la vilele luxoase din Toscana.

  • Articole similare