• Greseli pe care le faci cand vrei sa te incalzesti in anotimpul rece

    Greseli pe care le faci cand vrei sa te incalzesti in anotimpul rece

    Lista greselilor pe care le faci in timp ce incerci sa te incalzesti in zilele friguroase poate fi lunga. Bai fierbinti, bauturi calde, pulovere groase...Pentru a lupta impotriva temperaturilor scazute, fiecare are obiceiurile lui, dar nu intotdeauna sunt cele sanatoase. 

    Evita sa:

    Bei prea cald. Pastreaza o temperatura constanta a organismului. Confruntat cu fierbinte sau rece, corpul tau lupta sa se echilibreze. Deci, atunci cand bei o bautura fierbinte , organismul transpira si se raceste. Solutia este sa optezi pentru un ceai caldut sau o supa.

    Faci bai fierbinti. Nu ti se intampla sa visezi ca vii acasa, dupa o zi de serviciu si iti pregatesti o baie fierbinte din care nu mai iesi timp de o ora? Dar, la fel ca si la bauturile calde, organismul se incalzeste pe moment si pe urma se raceste la fel de repede.

    Nu-ti aerisesti apartamentul. Chiar daca afara sunt -5 grade, nu e un motiv sa tii ferestrele inchise timp de trei luni. Este esential sa-ti aerisesti apartamentul macar 10 minute in fiecare zi.

    Faci prea cald in casa in timpul noptii. Pentru un somn odihnitor este ideal sa ai o temperatura de 20-21 de grade in camera. Daca este prea cald risti sa te trezesti de mai multe ori in timpul noptii, sa ti se infunde nasul, sa te trezesti putin ragusit din cauza aerului uscat. Asa ca, mai bine mai adaugi o pilota decat sa ridici temperatura.

    Mananci prea gras. Evita mancarurile foarte grele! Grasimile iti incetinesc si-ti perturba digestia, ceea ce duce si la perturbarea circulatiei sanguine. Pentru a creste temperatura corpului este esential sa-ti imbunatatesti circulatia sangelui. Alege condimente cum ar fi ghimbirul si ca alimente turta dulce si usturoiul.

  • Articole similare