• Rujul perfect: tu stii sa-l alegi?

    Rujul perfect: tu stii sa-l alegi?

    Pentru multe femei, o aparitie nu este completa daca tinuta vestimentara nu este definita de nuanta perfecta de ruj. Acest element important din arsenalul cosmeticii feminine are, insa, cateva ”reguli de utilizare”, de care te sfatuim sa tii seama.

    In primul rand, rujul trebuie asortat la nuanta tenului tau. Daca pielea este deschisa la culoare, nuantele care ti se potrivesc sunt: roz deschis, culoarea piersicii sau corai. Tenul mediu este bun prieten cu mov, trandafiriu sau culoarea zmeurei. Daca pielea ta este bronzata, incearca sa eviti nuantele de maro si sa alegi culori care au o usoara nuanta portocalie sau roz inchis.

    Daca rogi o cosmeticiana sa te ajute, poti afla si subtonul tenului tau. Daca acesta este unul cald, opteaza pentru rujuri rosii sau de culoarea vinului. Daca subtonul pielii tale este rece, indreapta-te catre nuantele aramii.

    Pentru rujul de zi cu zi, sfatul nostru este sa alegi o nuanta nu foarte diferita de culoarea naturala a buzelor tale. Culorile puternice functioneaza mai bine la ocazii speciale, cand doresti sa fii cu adevarat o aparitie memorabila.

    In ceea ce priveste asortarea rujului la hainele pe care le porti, exista, de asemenea, niste reguli pe care le poti lua in considerare. Daca porti haine albe, rujul rosu va pune in valoare intregul outfit. Daca rochia ta este intr-o culoare din gama obisnuita a rujurilor, precum rosu, rubiniu sau visiniu, rujul cel mai potrivit este cel cat mai apropiat de culoarea naturala a buzelor tale sau chiar un gloss roz pal, pentru a asigura contrastul necesar. In schimb, poti opta pentru un machiaj puternic al ochilor, care va oferi echilibru intregii tinute.
    Daca porti o rochie sau o bluza multicolora, te sfatuim sa indraznesti sa porti o culoare vibranta de ruj, de exemplu corai. Intreaga aparitie va capata si mai multa stralucire.

    O tinuta vestimentara in care domina albastrul este cel mai bine completata de un ruj in nuante de roz, indiferent ca este unul mat sau satinat. O rochie neagra este cel mai bine pusa in evidenta de un ruj care contine o usoara tenta de mov. La ocazii speciale, poti opta si pentru o nuanta mai puternica din aceeasi gama cromatica.

  • Articole similare