• Vine primavara, bine-mi pare, in balcon am…mai multe flori!

    Vine primavara, bine-mi pare, in balcon am…mai multe flori!

    Cum sa iti amenajezi balconul sau mica teresa, daca te numeri printre cei mai norocosi, in asa fel incat sa te poti bucura la maximum de sosirea noului anotimp? Iti venim in ajutor cu o serie de idei usor de pus in practica astfel incat sa poti profita rapid de o noua ambianta placuta in balconul tau si sa petreci seri linistite si dimineti mai putin grabite.

    Achizitioneaza, in primul rand, o etajera simpla de lemn, cu mai multe rafturi, sau un grilaj de lemn. Ai grija ca acestea sa fie exact pe dimensiunea  peretelui lateral al balconului tau. 

    Pasul doi consta intr-o sesiune de  cumparaturi  la piata de flori! Alege multiple soiuri de  flori de primvara in ghivece si aranjeaza-le pe etajera in functie de dimensiune, culoare sau soi, dupa preferinte. Poti opta pentru ghivece cu zambile roz, violet, albastre sau chiar galbene si albe sau pentru mici ghivece cu ghiocei, lalele sau narcise. Petuniile multicolore sunt de asemenea o alegere inspirata pentru a oferi un plus de culoare si voiosie coltului tau special de relaxare din balcon. De asemenea, exista si iris in ghiveci, o floare care poate reinflori chiar si in sezonul rece.

    Daca ai ales sa cumperi un grilaj de lemn, atunci va trebui sa iei in considerare si achizitionarea unor carlige si sa ai la indemana o unealta cu ajutorul careia sa perforezi ghivecele, in 2 puncte. Introdu apoi carligele si prinde-le, din loc in loc, de grilaj. Vei obtine un minunat si inmiresmat perete cu flori de primavara! 

    Pentru peretele opus iti propunem sa iei in calcul achizitionarea unei bolte de fier forjat pe care sa o imbraci in iedera. Poti incepe sa plantezi iedera inca din primavara, sa fii sigura ca in mijlocul verii vei avea o oaza de verdeata chiar la tine in balcon. Planteaza iedera in ghivece pe care le asezi sub bolta de fier forjat. Doua, trei ghivece vor fi de ajuns pentru a umple o bolta de fier forjat de dimensiune medie. Iedera va creste si se va urca pe bolta, oferind un aspect frumos balconului si va fi o sursa de prospetime si racoare in plina vara.

    Iti uram spor la amenajat!

  • Articole similare