• Tu cat de manierat esti la restaurant?

    Tu cat de manierat esti la restaurant?

    O cina sau un pranz intr-un restaurant cochet reprezinta un moment special pentru oricare dintre noi. Masa aranjata frumos, tacamurile si paharele sclipitoare, conversatia cu ceilalti comeseni, atentia ospatarului, toate fac parte dintr-o experienta care inseamna mai mult decat o masa hranitoare. In ambianta potrivita, poate deveni chiar un ritual de care ne putem bucura macar din cand in cand. Pentru ca lucrurile sa decurga perfect, este, insa, nevoie, sa stim cateva reguli de buna-purtare care ne vor asigura pe fiecare dintre noi ca suntem o companie placuta si un client pe care si l-ar dori orice local.


    ● Eticheta la restaurant incepe chiar inainte de a ajunge acolo. Pentru a va asigura ca veti primi o masa asa cum va doriti, este bine sa faceti o rezervare, telefonic sau online. Respectarea orei la care ati facut rezervarea este, de asemenea, un lucru elementar.

    Respecta codul vestimentar al localului. Daca este un restaurant de lux, care isi previne clientii sa se imbrace elegant, tine cont de acest lucru si renunta la jeansi in favoarea unei rochii de cocktail. Chiar si tu te vei simti mai bine daca esti imbracata in ton cu atmosfera generala a restaurantului si cu aspectul celorlalti clienti.

    ● Lasa-ti telefonul mobil in geanta, iar geanta pune-o pe scaun, nu pe masa, unde va incomoda.

    ● Daca tu esti cea care a facut invitatia catre ceilalti comeseni, lasa-i pe ei sa comande primii. Cel care invita are si la restaurant rolul de gazda si se va purta ca atare.

    ● De asmenea, daca esti cel care a lansat invitatia la masa, in mod normal ar trebui sa achiti intreaga nota si sa te ocupi de acest lucru discret. In situatii in care masa reprezinta o intalnire informala si relaxata intre prieteni, aceasta regula nu se aplica: fiecare isi plateste consumatia sau costul se imparte in mod egal, la fel de discret.

    Vorbeste politicos cu ospatarul si personalul din restaurant. O atitudine frumoasa catre cei care te servesc face parte din educatia elementara.

  • Articole similare