• Bona perfecta: misiune imposibila?

    Bona perfecta: misiune imposibila?

    Te-ai bucurat de perioada in care ai avut timp sa iti dedici zilele in exclusivitate puiului tau, v-ati descoperit unul pe celalalt, ai invatat sa il ingrijesti si sa ii oferi tot ce are nevoie, insa, inevitabil, vine si ziua in care trebuie sa te gandesti cum vei proceda atunci cand te vei intoarce la serviciu. Sa alegi o persoana in care sa ai incredere ca se va ocupa de copilul tau exact asa cum iti doresti poate fi una dintre cele mai grele decizii pe care le iei in calitate de proaspata mamica. Iata cateva sfaturi care iti vor face misiunea mai usoara:

    • Inainte de a incepe cautarea, fa-ti o lista cu lucrurile la care tu tii cel mai mult in legatura cu activitatea bonei. Iti doresti pe cineva care doar sa aiba grija de nevoile de baza ale micutului tau sau te astepti ca aceasta sa se ocupe si de educatia lui? Iti va fi de mare folos daca scrii absolut tot ce iti doresti, pentru ca, in acest fel, vei putea sa iti stabilesti mai usor prioritatile si sa selectezi mai usor persoana potrivita.

    Recomandarile prietenilor sau ale familiei merita luate in considerare, insa doar daca experienta lor cu cea pe care ti-o prezinta este una directa. Daca ai o prietena care nu mai are nevoie de bona, dar a fost multumita de serviciile ei, atunci cu siguranta e bine sa stabiliti o intalnire.

    Agentiile de recrutare specializate sunt, de asemenea, o optiune de luat in seama insa, inainte de a le contacta, fa-ti timp sa citesti feedback-ul pe care clientii acestora l-au dat, fie pe pagina de internet, fie pe cele de socializare, precum Facebook sau Linked In. Tine minte ca o agentie serioasa iti va oferi cat mai multe cv-uri adaptate nevoilor tale, din care poti selecta 3-5 persoane cu care te vei intalni la interviu. Asigura-te, de asemenea, ca respectiva agentie este acreditata, lucreaza cu contracte legale si are toate informatiile de baza la dispozitia publicului.

    • Cand, in sfarsit, ai gasit o candidata potrivita pentru pozitia de bona, discuta cu ea sincer si fara ocolisuri despre ce asteptari aveti una de la cealalta. Daca stabilesti de la bun inceput indatoririle ei si ale tale, riscul sa apara neintelegeri este unul mult mai mic. Pe masura ce trece vremea, respecta regulile discutate de la bun inceput (timp de lucru, fisa postului, salariu) si nu adauga obligatii suplimentare, in afara cazului in care sunteti amandoua de acord cu acest lucru.

  • Articole similare