Ingrediente: 2 vinete 3 tulpini de telina apio 2 cepe 4 rosii 2 linguri de capere 2 catei de usturoi masline verzi, fara samburi oregano sare piper patrunjel verde ulei de masline otet 2 linguri de seminte de pin sau de migdale feliate si prajite Numar de portii: 4 Mod de preparare: 1. Intr-o tigaie cu ulei de masline se prajesc vinetele taiate cuburi mari, cu putina sare si oregano, timp de 4-5 minute, pana se rumenesc usor. 2. Se adauga apoi ceapa maruntita, usturoiul si tulpinile de apio feliate, iar daca este necesar se mai adauga ulei. 3. Dupa cateva minute se adauga caperele si maslinele si se stropesc cu putin otet. 4. Imediat ce s-a evaporat otetul, se adauga rosiile decojite, taiate cuburi si se lasa totul la foc mic timp de aproximativ 15 minute. 5. Se asezoneaza cu sare, piper si inca putin otet. Caponata se serveste presarata cu frunze pe patrunjel verde si seminte de pin sau felii de migdale prajite.