• Tu stii cum sa ai grija de pielea ta?

    Tu stii cum sa ai grija de pielea ta?

    Pe masura ce inaintam in varsta, aspectul tenului nostru devine o preocupare constanta. Daca in primii ani ai tineretii nu trebuia sa avem vreo grija in legatura cu prospetimea si tonusul sau, dupa 25 de ani incepem, deja, sa ne intrebam ce ar trebui sa facem pentru a-l intretine cat mai bine. Desigur, exista intotdeauna optiunea interventiilor estetice, insa, pana la momentul in care ajungem sa luam in considerare o astfel de decizie, sta in puterea noastra sa ne ingrijim pielea si sa ii oferim ceea ce are nevoie pentru a ramane tanara cat mai mult timp.

    Primul dintre sfaturile noastre se refera la un lucru elementar, insa neglijat de prea multe ori: hidratarea. Un ten sanatos isi are originea in starea generala a organismului nostru. Iar hidratarea este o nevoie esentiala a corpului uman. Regula celor 2 litri sau 8 pahare de apa nu este doar un mit. Daca o respecti, pielea ta iti va fi recunoscatoare!

    Demachierea este a doua rutina esentiala a unui ten cu aspect frumos. Indiferent cat esti de obosita, fa efortul de a-ti indeparta de pe fata, temeinic, orice urma de machiaj sau de impuritati. Daca nu faci acest lucru, riscul ca tenul tau sa imbatraneasca prematur este unul extrem de mare.

    Masajul facial este un alt obicei extrem de sanatos si usor de facut acasa. Poti cere sfatul unei cosmeticiene sau te poti inspira din tutorialele de pe internet. Odata ce ai deprins tehnica de baza, iti va fi tot mai usor.

    Crema hidratanta este un produs care nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa de toaleta, mai ales dupa 30 de ani. Va preveni aparitia ridurilor fine si ii va oferi tenului tau substantele de care are nevoie. Din cand in cand, o poti inlocui cu o masca revigoranta pe care o poti cumpara sau o poti prepara singura.

    Alaturi de ea, asigura-te ca nu iti lipseste nici crema cu factor de protectie solara. Este gresit sa crezi ca ai nevoie de ea doar vara, pe plaja. Soarele afecteaza tenul chiar si iarna, asa ca te incurajam sa o ai la indemana si sa o folosesti cu incredere in fiecare zi.

  • Articole similare