• Vitamine esentiale pentru un par sanatos

    Vitamine esentiale pentru un par sanatos

    Cine nu isi doreste sa aiba un par frumos si sanatos? O dieta echilibrata, putina atentie sa nu iti lipseasca din alimentatie fructele si legumele ce contin vitamine esentiale si o masca din ingrediente naturale sunt cateva  lucruri care iti pot ajuta parul sa isi recapete stralucirea si vitalitatea si sa fie protejat impotriva factorilor externi daunatori.

    Vitamina C

    Aceasta super-vitamina nu numai ca iti intareste sistemul imunitar, dar prin ajutorul dat organismului  in producerea unei cantitati suficiente de colagen, vitamina C face minuni pentru  par, piele si unghii. 

    Pentru par, aceasta functioneaza ca un antioxidant care ajuta parul deteriorat sa isi recapete stralucirea. Iti poti lua necesarul zilnic de vitamina C de care organismul tau are nevoie consumand fructe si legume. Iata care sunt cele mai bogate alimente in vitamina C: portocalele, grapefruitul, capsunile, coacazele negre, kiwi-ul, broccoli, ardeiul gras si varza de Bruxelles

    Vitamina E

    Vitamina E poate fi o solutie potrivita pentru toate problemele parului tau oferindu-i o serie intreaga de beneficii. In primul rand, vitamina E este un antioxidant care ajuta la repararea si regenerarea tesuturilor. Aplicata direct pe scalp, vitamina E ajuta la reducerea inflamatiilor si la repararea leziunilor la nivelul foliculilor, foliculii sanatosi favorizand cresterea parului. 

    Poti folosi o data pe saptamana o masca de par rezultata din continutul a doua capsule-gel de vitamina E si doua linguri de ulei de cocos. Aplica aceasta masca direct pe scalp masand usor si las-o sa actioneze timp de 20 de minute.  

    Vitamina H (biotina)

    Aproape fiecare tratament pentru par si unghii contine aceasta vitamina. Vitamina H, denumita si biotina, ajuta la producerea de glucoza, care la randul ei ajuta aminoacizii sa descompuna proteine. Acest lucru conduce la stimularea productiei de keratina, parul nostru fiind alcatuit 95% din keratina. O sursa foarte buna de biotina este galbenusul de ou, un ingredient minunat in toate mastile de par. Il poti combina cu ulei de ricin, miere si vitamina A. De asemenea, alimente precum conopida, ciupercile, cartofii dulci, spanacul, lintea si migdalele contin cantitati mari de biotina. 

  • Articole similare