• 5 activitati relaxante atunci cand nu pleci in concediu

     


    Foarte multi dintre noi asteptam vacanta lui 2020 pentru vacante exotice, calatorii in zone greu accesibile, aventura si libertate. Si a venit pandemia de COVID-19 care a facut ca pentru multi planurile de vacanta sau calatorie sa fie ruinate. Astfel, vara lui 2020, cu restrictiile de calatorie si regulile de distantare sociala, va fi complet diferita de altele. Daca si tu esti una dintre persoanele care si-au vazut anulate toate planurile de concediu pentru aceasta vara, iata ce poti face in schimb, pentru a continua sa te bucuri de relaxare:

     

    Ia-ti o zi libera doar pentru tine. Cateodata este bine sa ai o zi cand totul este doar si pentru tine. Ai nevoie sa te rasfeti, iar in absenta concediului, o zi doar pentru tine este o idee excelenta. Deci, ce-ar fi sa-ti faci o lista cu tot ceea ce iti place si sa incepi sa bifezi cat mai multe din ea? Comanda-ti ceva bun de mancare, urmareste un film care-ti place, plimba-te in voie, cheama un prieten in oras sau acasa.

    Asuma un challenge in bucatarie. Daca esti genul creativ in bucatarie, ce-ar fi ca vara asta sa dobori un nou record? Pietele sunt plin de fructe si legume, iar daca tot iti place sau bucataresti, ai putea sa incerci cateva retete de conserve pentru iarna. Poate un gem din fructe de padure?

     

    Mergi la picnic. Desigur ca mersul la picnic nu este acelasi lucru cu o vacanta propriu-zisa, insa iesitul in natura, chiar daca doar pentru cateva ore, te va umple de energie si voie buna. Asigura-te ca ai toate ingredientele pentru un picnic reusit, ia cu tine ingrediente proaspete, invita membrii familiei tale si bucura-te de sunetul naturii.

     

    Practica week-end-urile lungi. Chiar daca nu ai concediu propriu-zis, incearca sa lipesti 1-2 zile lucratoare de week-end pentru o mini-vacanta pe cinste. Chiar daca ramai in tara, iti poti face cateva itinerarii care iti vor aduce foarte multa bucurie. Spre exemplu, poti pleca in explorarea cetatilor fortificate din Transilvania, a culelor sau conacelor din Munternia si Oltenia, a barajelor si a lacurilor artificiale. Acestea sunt doar cateva idei tematice, cu siguranta mai sunt si altele.

     

    Pleaca cu cortul. Camparea la cort este intotdeauna o experienta amuzanta, asadar bifeaza in aceasta vara dormitul sub cerul liber si plin de stele. Alege un camping dintr-o zona mai putin aglomerata, asigura-te ca ai tot necesarul pentru o expeditie in natura si suficiente provizii. Un mic foc de tabara, un cantat la chitara si discutii pana tarziu in noapte te vor face sa-ti amintesti cu drag de aceasta vara atipica.

     

  • Articole similare