• De ce sunt alimentele bio o alegere mai buna pentru copilul tau

     


    Inca din primul an de viata, alimentatia copilului reprezinta un factor esential pentru dezvoltarea sa sanatoasa. Odata cu diversificarea, parintii sunt pusi in fata unor dileme firesti: cum e mai bine sa incepem si sa continuam? Care sunt cele mai bune alegeri pentru meniul zilnic al micutului nostru? Ce trebuie sa evitam? Indiferent care sunt preferintele culinare ale familiei tale, atunci cand vine vorba despre copii, un detaliu este esential: alegerea ingredientelor. Fie ca e vorba despre fructe, legume, lactate sau carne, noi iti recomandam sa le iei intotdeauna in calcul, cu prioritate, pe cele bio. Iata cateva motive:


    Primul argument este chiar definitia data de specialisti alimentelor bio. Acestea sunt produsele alimentare care au fost crescute folosind practici ecologice acceptate, adica fara utilizarea pesticidelor, a substantelor chimice, a aditivilor artificiali, a hormonilor si a antibioticelor. Ceea ce inseamna ca micutul tau va primi o hrana de calitate si fara substante cu potential daunator.


    Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este, de asemenea, foarte important, mai ales in ceea ce priveste sanatatea copiilor: produsele alimentare cu certificare bio nu contin neurotoxine – niste toxine deosebit de daunatoare pentru creier si pentru celule nervoase, care fac parte din categoria organofosfatilor.


    De asemenea, in multe studii ale organizatiilor independente, citate de publicatiile cu profil agricol, se demonstreaza ca mancarea bio este superioara si din punct de vedere al nutrientilor. Aceasta este mult mai bogata in vitamine si minerale decat cea traditionala. De exemplu, produsele bio contin o cantitate mult mai mare de vitamina C, antioxidanti, cat si minerale precum calciu, fier, crom si magneziu.


    Un alt argument la care merita sa te gandesti este cel etic. A consuma mancare bio reprezinta o metoda de incurajare si sustinere a producatorilor locali si de stimulare a economiei din zona ta. Fermierii si producatorii care se ocupa cu astfel de culturi au nevoie de sustinerea comunitatii, pentru ca afacerea lor sa reziste in timp si sa ofere produse de calitate superioara.

  • Articole similare