• Accepta provocarea lui Chef Stefan! Reteta: Pastrav la cuptor cu cartofi wedges







    Metoda preparare peste:

    • Se preincalzeste cuptorul la 2000C.
    • Intr-o tava de cuptor, asezam pastravul pe o bucata de hartie de copt suficient de mare ca sa acopere pestele. Punem peste, usturoiul si feliile de lamaie. Se pune 1 crenguta de rozmarin si 1 de cimbru in interiorul pastravului impreuna cu 2 felii de lamaie. Se asezoneaza cu sare, piper, uleiul de masline si vinul alb.
    • Cu grija se impacheteaza pestele in hartia de copt si se sigileaza.
    • Se da la cuptor pret de aproximativ 15 minute.
    • Cu grija se scoate din hartie cu ajutorul unei foarfece.




    Metoda preparare cartofi:

    • Se preincalzeste cuptorul la 1900C.
    • Cartofii se spala bine si se taie felii pe lung.
    • Se amesteca foarte bine cartofii cu uleiul de masline, untul topit, sare, piper, usturoi zdrobit, oregano si boia de ardei. Se pun intr-o tava si se pun in cuptor la copt timp de aproximativ 35 minute.


    Metoda preparare sos tartar:Se amesteca toate ingredientele pana la o omogenizare completa si se asezoneaza cu sare/piper. 



    Pentru peste:

    • Pastrav intreg eviscerat (aprox. 250 g)
    • Ulei de masline 50 ml
    • Crenguta rozmarin 1 buc
    • Crenguta cimbru 1 buc
    • Vin alb 25 ml
    • Catei usturoi (in coaja) 5 buc
    • Lamai felii 3-4 felii
    • Sare/piper


    Pentru cartofi:

    • Cartofi in coaja intregi si spalati (marime mica/medie) 250 g
    • Ulei de masline 5 ml
    • Masline negre fara samburi 20 g
    • Usturoi zdrobit 5 g
    • Unt 10 g
    • Oregano uscat/ boia de ardei
    • Sare/piper 


    Pentru sos tartar:


    • Maioneza 200 g
    • Ceapa alba marime mica/medie, cubulete  ½ buc 
    • Castravete murat ½ buc
    • Capere tocate  5 g
    • Ardei verde cubulate ½ buc 
    • Patrunjel tocat ½ buc
    • Sare/piper 

    Urmareste reteta video aici: 




  • Articole similare