Metoda preparare peste:
- Se preincalzeste cuptorul la 2000C.
- Intr-o tava de cuptor, asezam pastravul pe o bucata de hartie de copt suficient de mare ca sa acopere pestele. Punem peste, usturoiul si feliile de lamaie. Se pune 1 crenguta de rozmarin si 1 de cimbru in interiorul pastravului impreuna cu 2 felii de lamaie. Se asezoneaza cu sare, piper, uleiul de masline si vinul alb.
- Cu grija se impacheteaza pestele in hartia de copt si se sigileaza.
- Se da la cuptor pret de aproximativ 15 minute.
- Cu grija se scoate din hartie cu ajutorul unei foarfece.
Metoda preparare cartofi:
- Se preincalzeste cuptorul la 1900C.
- Cartofii se spala bine si se taie felii pe lung.
- Se amesteca foarte bine cartofii cu uleiul de masline, untul topit, sare, piper, usturoi zdrobit, oregano si boia de ardei. Se pun intr-o tava si se pun in cuptor la copt timp de aproximativ 35 minute.
Metoda preparare sos tartar:Se amesteca toate ingredientele pana la o omogenizare completa si se asezoneaza cu sare/piper.
Pentru peste:
- Pastrav intreg eviscerat (aprox. 250 g)
- Ulei de masline 50 ml
- Crenguta rozmarin 1 buc
- Crenguta cimbru 1 buc
- Vin alb 25 ml
- Catei usturoi (in coaja) 5 buc
- Lamai felii 3-4 felii
- Sare/piper
Pentru cartofi:
- Cartofi in coaja intregi si spalati (marime mica/medie) 250 g
- Ulei de masline 5 ml
- Masline negre fara samburi 20 g
- Usturoi zdrobit 5 g
- Unt 10 g
- Oregano uscat/ boia de ardei
- Sare/piper
Pentru sos tartar:
- Maioneza 200 g
- Ceapa alba marime mica/medie, cubulete ½ buc
- Castravete murat ½ buc
- Capere tocate 5 g
- Ardei verde cubulate ½ buc
- Patrunjel tocat ½ buc
- Sare/piper
Urmareste reteta video aici: