• Alimentatia bebelusului, primul pas spre o viata sanatoasa

     



    In primul an de viata al bebelusului, mesele si orele de somn ale acestuia sunt principalele preocupari ale proaspetilor parinti. Si desi la prima vedere nici alimentatia si nici somnul nu par ceva dificil, in realitate, marea majoritate a framantarilor si orelor de nesomn ale parintilor vin din felul in care copilul mananca si doarme. Daca ai suficient noroc, dar si multe vointa, si reusesti sa alaptezi iar bebelusul ia in greutate si suge eficient, atunci poti spune ca ai un start extraordinar in ingrijirea bebelusului.

    Cu toate acestea, foarte multe mamici se confrunta cu probleme in alaptare, in ciuda eforturilor depuse. In cazul aceasta, bebelusului i se va administra una din formulele de lapte praf de pe piata, in functie de recomandarea pediatrului dar si de preferinta bebelusului. Este foarte posibil ca acesta sa nu accepte de prima data formula de lapte recomandata, iar in acest caz va fi nevoie sa testati mai multe variante de lapte praf. Pe cora.ro la sectiunea bebe si copii, poti gasi mai multe brand-uri de lapte praf, care pot fi comandate online.

    Odata ce bebelusul a crescut, incep intrebarile despre diversificare. Sa-i dau totul pasat sau totul bucatele ? Autodiversificare sau hranire asistata ? Oricare varianta vei alege, procesul de acomadare a bebelusului cu mancarea solida este si un exercitiu de rabdare. Poate ca nu totul va merge ca uns de prima data, insa in cele din urma copilul va descoperi placerea gustului mancarii. Rolul tau este de a-l ghida, de a-i fi alaturi si de a avea incredere. Ofera-i treptat si in acord cu sfatul pediatrului toate grupele de alimente : legume, fructe, proteine, carbohidrati. Favorizeaza pentru primele luni de diversificare legumele si fructele si introdu gradual proteinele si carbohidratii. Lasa bebelusul sa experimenteze cu propriile manute in farfuria oferita, chiar daca asta va insemna un pic mai mult efort din partea ta pentru curatenie. Recompensa va veni atunci cand vei vedea cat de mult se bucura bebelusul tau de independenta oferita si cat de hotarat este sa descopere singur placerea mancarii.

    O gama variata de alimente care pot fi oferite bebelusului in etapa de diversificare le puteti gasi si pe cora.ro: piureuri de legume, mix-uri de legume si proteine, cereale, iaurturi, creme de fructe pentru bebelusi, biscuiti si paste. Lasa-te inspirata de cora.ro si alege tot ce este mai bun pentru copilul tau !

  • Articole similare