• Racoreste-te cu cele mai simple retete din Grecia!

     

     

    Bucataria greceasca este una dintre cele mai apreciate, mai ales in sezonul de vara. Mancaruri usoare si simplu de preparat, alcatuite in buna parte din legume si condimente delicioase, pline de vitamine si minerale, sunt alegerea ideala atunci cand vrei sa te bucuri de o masa racoritoare, dar si hranitoare si sanatoasa. Chiar daca anul acesta nu ai reusit sa ajungi in locurile lor de origine, le poti recrea la tine acasa, astfel incat savoarea Greciei sa nu-ti lipseasca nici in aceasta vara. Noi iti propunem cele mai simple retete:

     

    Salata ”5 minute” este, asa cum sugereaza si numele, un preparat extrem de usor de pregatit. Ai nevoie doar de un castravete, cateva rosii, o ceapa, 100 g de masline negre, branza feta, ulei de masline, otet balsamic, oregano, sare si piper. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ingredientele, iar salata este gata. Pentru un plus de gust, iti sugeram sa ii asortezi cateva felii de paine prajita.


    Puiul marinat este o alta optiune simpla si delicioasa. Aveti nevoie de ciocanele de pui, pe care urmeaza sa le asezati in marinada. Aceasta este compusa din iaurt, usturoi pisat, ulei de masline, oregano, coaja de lamaie si doua-trei lingurite de suc de lamaie, iar, la final, patrunjel. Lasati carnea sa se marineze in frigider timp de 30 de minute, iar, apoi, o puteti prepara la cuptor, pe plita sau la gratar.

     

    O alta reteta usoara, insa hranitoare, este cea de ardei umpluti cu branza feta. Taiati un ”dop” circular la baza ardeilor, asa cum faceti si pentru cei traditional romanesti, codite si de seminte, apoi curatati-i de seminte, umpleti-i cu branza feta taiata cubulete, asezati ”dopul” la loc la baza ardeilor si coaceti-i pe o plita incinsa sau in tigaia grill, cate 10 minute pe fiecare parte, la foc mare. La final, asezati-i pe un platou, stropiti-i cu oregano si ulei de masline si sunt numai buni de mancat. Veti constata ca branza feta, topita in interiorul lor, va avea un gust absolut delicios. Pofta buna!

  • Articole similare