• 9 Lucruri interesante despre fructe


    Este sezonul in care ne bucuram din plin de vitaminele si gustul delicios pe care ni-l ofera fructele verii si, in plus, ne pregatim si pentru bogatia recoltelor de toamna. Fructele fac parte din meniul nostru si al copiilor nostri inca de la cele mai fragede varste, asa ca este o idee buna sa aflam cat mai multe lucruri interesante despre ele:


     Merele, perele si zmeura fac parte din aceeasi familie de plante ca si trandafirii.


    Merele iti pot oferi mai multa energie decat cafeaua. Asadar, mai ales seara, daca simti nevoa sa te inviorezi, este de preferat sa mananci un mar decat sa iti prepari o ceasca de cafea, al carei efect secundar ar putea sa fie insomnia.


    Nu toate portocalele sunt...portocalii. De exemplu, in anumite regiuni din Brazilia exista portocale care, chiar daca sunt coapte, au culoarea verde sau galbena.


     Cele mai scumpe fructe vandute vreodata au fost doi pepeni galbeni japonezi, din soiul Yubari. Acestia au fost achizitionati la o licitatie contra exorbitantei sume de 23.500 de dolari.

     Cu toate ca pe Terra exista aproximativ 1000 de soiuri de banane, cele care ajung in magazine apartin, in cea mai mare masura, unui singur soi: Cavendish. Explicatia este ca acest tip de banane sunt cele mai rezistente la un parazit care le afecteaza pe majoritatea soiurilor din acest fruct. Parazitul respectiv, denumit Panama Race One, a dus la disparitia unui alt tip popular de banane, Gros Michel. Vestea rea este ca si bananele Cavendish sunt amenintate de disparitie, fiind vulerabila fata de un alt parazit, Tropical Race Four.


     Un singur fruct de rodie poate sa contina aproape 1000 de seminte.


     Avocado contine mai multa grasime decat oricare alt fruct sau leguma de pe suprafata Pamantului.


    In 1893, Curtea Suprema a Statelor Unite a decis ca tomatele trebuie considerate legume, cu toate ca, din punct de vedere botanic, ele sunt fructe.


     Exista atat de multe soiuri de mere, incat, daca am manca in fiecare zi cate un mar dintr-un alt soi, am avea nevoie de 20 de ani pentru a le incerca pe toate.

  • Articole similare