• Trucuri pentru o pensare reusita acasa

     


    Acum, mai mult ca niciodata, pensarea la salon a devenit mai greu de programat, de aceea, este important sa stim care sunt pasii pentru o pensare acasa care sa nu duca la un esec rasunator. Simpla manuire a pensetei din trusa personala nu este intotdeauna o garantie a unui pensat satisfacator. Asadar, pentru a nu fi dezamagita de rezultatul final, iata cateva trucuri de care sa tii cont:

     

    Alegerea pensetei. Pentru ca pielea din jurul ochilor este foarte sensibila, asigura-te ca alegi o penseta care sa nu ciupeasca. Cea mai indicata in acest sens este o penseta cu varfuri nu foarte ascutite. Alaturi de acest tip de pensenta, incearca sa ai cea mai buna luminozitate posibila. Astfel, fie folosesti cea mai buna lumina naturala, fie o lampa puternica, alaturi de o oglinda cu lupa. Firul se va indeparta cu o miscare hotarata, in directia de crestere. Pentru a preveni iritatiile, aplica o crema cu aloe vera.

     

    Hidratarea sprancenelor inainte de pensare. Dupa o anumita varsta, in special dupa 30 de ani, cand la multe femei se instaleaza dermatita seboreica, pielea sprancenelor poate dezvolta cojite si iritatii. Daca aceasta zona nu este tratata corespunzator, in timpul operatiunii de pensare, vei avea tentatia de a scormoni inutil aceste cojite si de a le trage cu penseta, ceea ce va accentua roseata si senzitivitatea zonei. In acest sens, incearca aplicarea cremei hidrante si pe aceasta zona, iar daca medicul dermatolog o recomanda, aplicarea unei creme dermatocosmetice impotriva scuamelor si rosetii.

     

    Styling-ul sprancenelor. Aplicarea cu o perie de sprancene a unui gel special, a unei creme cu glicerina sau a unei ceri de fixare va da sprancenelor un aspect ingrijit, care va scadea tentatia unei interventii prea brutale cu penseta. Adoptarea acestui obicei te va face in timp sa scazi frecventa pensatului sau a tunsului sprancenelor.

     

    Pensarea conservatoare. Pentru ca nu ai dexteritatea si experienta unei cosmeticiene, iti recomandam ca pensatul efectuat acasa sa fie aplicat unor zone cat mai sigure. Poti pensa firele razlete dintre sprancene sau pe cele de pe pleoapa, insa nu interveni foarte mult in zona de curbura a sprancenei, pentru ca risti subtierea sau curbarea lor intr-un mod nefericit. De asemenea, nu te atinge foarte mult de extremitatile sprancenelor, pentru ca le poti modifica prea mult forma si grosimea.

     


  • Articole similare