• Cum sa alegi cele mai bune fructe si legume




    Suntem in plin sezon al fructelor de vara, iar in curand ne pregatim sa ne bucuram de minunatele roade ale inceputului de toamna. Diversitatea acestor adevarate daruri ale naturii ne ofera gusturi delicioase, dar si vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea noastra. Insa cum alegi cele mai bune fructe si legume, astfel incat sa fii sigura ca le valorifici la maximum potentialul? Iata sfaturile noastre:

    Morcovii cei mai proaspeti sunt cei care au o zona verde la capatul de unde le cresc frunzele. De asemenea, pentru a fi sigura de calitatile lor, alrege-i pe cei care au un pic de luciu.
    Pentru dovlecei, cel mai sigur semn de identificare este codita. Cu cat aceasta este mai tare si mai dreapta, cu atat poti conta pe prospetimea lor.

    Cand vine vorba de banane, nu-ti lasa amintirea copilariei sa te impiedice sa faci cea mai buna alegere. Mai tii minte cum parintii nostri le luau intotdeauna verzi si le lasau sa se coaca pe un dulap, iar noi tanjeam dupa ele, stiindu-le acolo? Chiar daca era, de multe ori, singura posibilitate de a le achizitiona, era, de fapt, si o alegere sanatoasa. Nu te feri de bananele inca necoapte complet, ia-le si vor ajunge la maturitate in cateva zile.Te vei putea bucura, astfel, de gustul si consistenta lor, la parametri optimi.

    Cand alegi perele, fii atenta tot la codita. Cu cat aceasta este prinsa mai bine de fruct, cu atat poti fi sigura ca acesta este proaspat.

    Cand vine vorba de rosii, mirosul este cel care te va ajuta sa te orientezi catre cea mai buna alegere. Adulmeca-le aroma din zona cotorului. Daca simti miros de frunze, atunci le poti pune fara grija in cosul de cumparaturi.

    Ceapa proaspata este aceea care are foi cat mai multe, iar in zona mustatilor este tare la pipait.

    Suntem in plin sezon al pepenilor si stii, cu siguranta, ca testul cel mai popular este cel al sunetului: un pepene proaspat este acela care, daca este ciocanit usor cu degetul, va soate un sunet insotit de un mic ecou. In afara de acest indiciu, te poti orienta si dupa existenta unei pete galbene, care se formeaza in locul in care pepenele a stat asezat pe sol. Daca aceasta pata galbena este rotunda si fara deformatii, inseamna ca procesul de coacere a fost unul complet si natural.

  • Articole similare