• Pescuitul, o noua pasiune pentru tot mai multi romani


    Daca in urma cu cativa ani pescuitul era mai degraba o activitate rara, impartasita exclusiv de pasionati inraiti, in ultimul timp a devenit mai degraba o ocazie pentru iesit in natura si relaxare. De aceea, numarul celor care spun ca merg la pescuit pentru relaxare si nu neaparat pentru a prinde peste a crescut exponential. Si pentru ca acest nou hobby presupune locuri special amenajate in care pescuitul este permis, pentru pasionatii care locuiesc in Bucuresti, avem o lista orientativa :

     Complex agrement Clinceni – la doar cativa km de Bucuresti vei gasi un loc in care nu doar poti pescui, dar te poti si relaxa, iar daca vrei sa ramai peste noapte te poti caza. De asemenea, poti face plimbari pe lac cu ambarcatiuni nautice, ai la dispozitie o piscina dar terenuri de tenis si fotbal cu nocturna.

     Complex Valea Iazurilor – la 25 de km de Bucuresti, pasionatii de pescuit vor gasi trei iazuri de peste, facilitati de SPA si fitness si posibilitatea cazarii.

     La aproximativ 35 de km de Bucuresti, in directia Urziceni, cele doua balti din Movilita Colceag ofera posibilitatea de a pescui somn, crap, caras, bucurandu-te in acelasi timp de natura si liniste.

     Chiar in Bucuresti, exista mai multe locuri unde poti merge la pescuit. In Bucurestii Noi exista Balta Grivita, cu o adancime de 4 m, unde se poate practica un pescuit relaxat. Lacul Moara Vlasiei este un alt astfel de loc, care insa este foarte cunoscut si pescarilor profesionisti, aici tinandu-se mai multe concursuri. Suprafata lui este de aproximativ 17 hectare, iar pescuitul aici este in regim de prinde si elibereaza.

     Acelasi regim de prinde si elibereaza il vei gasi  pe lacul Varlaam, un lac de pescuit artificial format pe fundatia unei balastiere. Pescarii pasionati pot gasi aici stiuca, biban, salau, crap.


  • Articole similare