• Ai -25% prin Tichet cora la toata gama de praline! 6 - 8 noiembrie!

     

    Iata cateva lucruri interesante:

    * Este nevoie de aproximativ 400 de boabe de cacao pentru a fabrica o jumatate de kilogram de ciocolata. Un arbore de cacao produce circa 2500 de boae la o singura recolta.

    * Boabele de cacao au fost considerate atat de valoroase in America Centrala, in anumite perioade istorice, incat acestea erau folosite ca monede.




    * Cercetarile medicale sustin ideea ca, atunci cand nu exista restrictii specifice, ciocolata este un aliment care trebuie sa faca parte dintr-o dieta sanatoasa, daca este consumata in cantitati echilibrate si insotita de un stil de viata care include suficienta miscare si efort fizic.

    * Numele stiintific al aerborelui de cacao este Theobroma Cacao si inseamna ”mancarea zeilor”. El a primit numele respectiv de la omul de stiinta Carl Linnaeus.

    * 70% din productia mondiala de cacao provine din Africa.de Vest. Coasta de Fildes este tara in care isi are originea 40% din productia montiala de cacao.

    * Pentru fabricarea unui singur baton de ciocolata este nevoie de doua pana la patru zile de munca.
    * In intreaga lume, intre 40 si 50 de milioane de oameni isi castiga existenta de pe urma productiei de cacao.

    * Ciocolata poate fi daunatoare pentru caini si pisici. Asadar, oricat de pofticios te-ar privi, este mai bine sa ii refuzi aceasta ”placere” micului tau prieten cu blana, pentru ca il poate face sa se simta foarte rau.
  • Articole similare