Pui a la Kiev este unul dintre cele mai cunoscute si mai populare feluri de mandare din gastronomie internationala. Il poti prepara pentru ocazii speciale sau te poti bucura de el fara sa fie vorba de un eveniment, doar pentru a te rasfata pe tine si pe cei ai casei. Iata cum sa il pregatesti, pas cu pas:
Ingrediente
8 fileuri de pui fara piele,
dezosate
225g pesmet uscat
75g parmezan ras
5 oua batute
100g faina simpla
Un varf de cutit de boia
picanta
4 linguri de ulei de floarea
soarelui sau ulei vegetal, pentru prajire
Pentru untul de usturoi:
4 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri de patrunjel tocat
marunt
200g unt moale
sucul de la o jumatate de
lamaie
Prepararea
Pasul 1
Asezati toate ingredientele
pentru untul de usturoi intr-un castron si amestecati-le bine. Apasati cu o
furculita pana cand combinatia este bine legata. Modelati amestecul in forma de
doi carnati folosind folie alimentara pentru a va ajuta, apoi infasurati strans
si raciti sau inghetati pana cand
compozitia se intareste. Aceasta erapa se se poate face cu pana la 3
zile in avans. Cand sunt intarite, taiati fiecare bucata in 8 fragmente
uniforme.
PASUL 2
Asezati un piept de pui pe
un tocator si folositi un cutit ascutit pentru a face un buzunar adanc in
interior. Aveti grija sa nu taiati pana
la capat, altfel untul se va scurge la gatit. Repetati cu toate celelalte
fileuri. ÃŽmpingeti 2 discuri de unt cu
usturoi in interiorul fiecarui piept de pui, apasati pentru a se aplatiza si
sigilati din nou cu mainile. Puneti deoparte.
PASUL 3
Se amesteca pesmetul si
parmezanul pe o farfurie si se bat ouale intr-un alt vas. Pe o a treia
farfurie, amestecati faina cu boiaua si putina sare. Scufundati
fiecare piept in faina, apoi in ou si, in cele din urma, in pesmet. Se raceste carnea preparata astfel cel
putin 1 ora inainte de gatit.
PASUL 4
Pentru a gati, incalziti
cuptorul la 180 ° C. ÃŽncalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Prajiti puiul Kiev timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu.
Se transfera pe o tava de copt si se coace in cuptor timp de 20-25 de minute,
pana cand este gata.