• Pui a la Kiev- o simfonie de arome


    Pui a la Kiev este unul dintre cele mai cunoscute si mai populare feluri de mandare din gastronomie internationala. Il poti prepara pentru ocazii speciale sau te poti bucura de el fara sa fie vorba de un eveniment, doar pentru a te rasfata pe tine si pe cei ai casei. Iata cum sa il pregatesti, pas cu pas:

    Ingrediente

    8 fileuri de pui fara piele, dezosate

    225g pesmet uscat

    75g parmezan ras

    5 oua batute

    100g faina simpla

    Un varf de cutit de boia picanta

    4 linguri de ulei de floarea soarelui sau ulei vegetal, pentru prajire

     

    Pentru untul de usturoi:

    4 catei de usturoi, zdrobiti

    2 linguri de patrunjel tocat marunt

    200g unt moale

    sucul de la o jumatate de lamaie

    Prepararea

    Pasul 1

    Asezati toate ingredientele pentru untul de usturoi intr-un castron si amestecati-le bine. Apasati cu o furculita pana cand combinatia este bine legata. Modelati amestecul in forma de doi carnati folosind folie alimentara pentru a va ajuta, apoi infasurati strans si raciti sau inghetati pana cand  compozitia se intareste. Aceasta erapa se se poate face cu pana la 3 zile in avans. Cand sunt intarite, taiati fiecare bucata in 8 fragmente uniforme.


    PASUL 2

    Asezati un piept de pui pe un tocator si folositi un cutit ascutit pentru a face un buzunar adanc in interior.  Aveti grija sa nu taiati pana la capat, altfel untul se va scurge la gatit. Repetati cu toate celelalte fileuri.  ÃŽmpingeti 2 discuri de unt cu usturoi in interiorul fiecarui piept de pui, apasati pentru a se aplatiza si sigilati din nou cu mainile. Puneti deoparte.


    PASUL 3

    Se amesteca pesmetul si parmezanul pe o farfurie si se bat ouale intr-un alt vas. Pe o a treia farfurie, amestecati faina cu boiaua si putina sare. Scufundati fiecare piept in faina, apoi in ou si, in cele din urma, in pesmet. Se raceste carnea preparata astfel cel putin 1 ora inainte de gatit.

    PASUL 4

    Pentru a gati, incalziti cuptorul la 180 ° C. ÃŽncalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Prajiti puiul Kiev timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu. Se transfera pe o tava de copt si se coace in cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand este gata.

  • Articole similare