Originar din bucataria
mexicana, guacamole a devenit, in ultimii ani, un fel de mancare extrem de
popular, pe intreg globul. Bogat in nutrienti de calitate si indicat ca fel de
mancare de sine statator sau in combinatii cu diverse alte alimente, el
reprezinta o alegere sanatoasa, pentru orice masa a zilei. In plus, este extrem
de usor de preparat, e gata in 10 minute si ai nevoie de putine ingrediente.
Iata reteta:
Ingrediente:
- 3 avocado - decojite, fara samburi si pasate sub forma de piure
- sucul de la un fruct de lime
- 1 lingurita sare
- ½ ceasca de ceapa taiata cubulete
- 3 linguri de coriandru proaspat tocat
- 2 rosii medii, taiate cubulete
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1 varf de piper Cayenne macinat (Optional)
Preparare:
ÃŽntr-un castron mediu,
amestecati avocado, suc de lamaie si sare. Se adauga ceapa, coriandrul, rosiile
si usturoiul. Se amesteca piperul de cayenne. Puneti la frigider 1 ora pentru
cea mai buna aroma sau serviti imediat.
Pont:
Expunerea la oxigenul din
aer a fructului de avocado provoaca o reactie enzimatica si dezvolta un pigment
melanoidin, astfel incat sosul poate capata culoarea maro. Exista mai multe metode (unele
anecdotice) care sunt utilizate pentru a contracara acest efect, cum ar fi
depozitarea preparatului intr-un recipient etans sau infasurarea stransa a
vasului in care il tii in folie de plastic, pentru a limita suprafata expusa
aerului