• Cum se schimba ritualurile cosmetice atunci cand esti insarcinata

    Perioada de sarcina este una dintre cele mai importante din viata femeilor. Pregatirea pentru sosirea pe lume a copilului este un proces complex si, sa recunoastem, solicitant. Cu atat mai mult, nu trebuie sa uitam de grija pentru propriul corp si nici de frumusetea si ingrijirea personala. Este adevarat ca, pentru multe femei, sarcina aduce acea stralucire speciala, insa, daca cochetaria facea parte din obiceiurile noastre de dinainte, nu avem niciun motiv sa o indepartam din viata noastra. Totusi, este bine sa stim ce este recomandat sa pastram din rutina noastra cosmetica si la ce anume ar trebui sa fim mai precaute.

     

    Primul lucru de care trebuie sa tii cont este compozitia cremelor, a lotiunilor si a celorlalte produse pe care le folosesti. Fiecare substanta care intra in corpul tau are potentialul de a ajunge, intr-o proportie mai mare sau mai mica, si la copil. De aceea, cauta produse cu ingrediente cat mai naturale si, in mod ideal, fara parabeni. Este perioada perfecta in care, daca ai energie si timp, poti experimenta cosmeticele preparate in casa, asa ca te poti documenta cat mai temeinic cu privire la acestea.

     

    Un alt lucru extrem de important, pe care cu siguranta ti l-a recomandat si medicul, este sa ai grija la hidratare. Este, desigur, importanta pentru sanatatea ta si a copilului, insa efectele sale se vor vedea, cu siguranta, si pe tenul tau si chiar si asupta podoabei capilare.

     

    Eterna intrebare ”oare am voie sa imi vopsesc parul, daca sunt insarcinata?” are, acum, un raspuns. Recomandarea generala a specialistilor este sa fii prudenta mai ales in primul trimestru de sarcina si in perioada de alaptare. Daca, totusi, esti decisa sa iti vopsesti parul, este preferabil sa optezi pentru vopseaua fara amoniac. O alta varianta mai sigura este sa alegi varianta suvitelor realizate cu ajutorul foliei, pentru ca in acest fel colorarea nu incepe direct de la radacina firului de par, iar substantele utilizate ajung intr-o cantitate mult mai mica  in organismul tau.

  • Articole similare