• Purtarea bebelusului, o alegere sanatoasa




    Decizia de a folosi sisteme de purtare pentru bebelusul tau este una binevenita. Aceasta modalitate de transport este una extrem de sanatoasa, atat din punct de vedere al dezvoltarii fizice, cat si din perspectiva emotionala. Ea ii ofera celui mic o pozitie benefica si, de asemenea, contribuie la dezvoltarea relatiei si a atasamentului dintre mama si nou-nascut. Bebelusul se va simti protejat, alinat si va sti in permanenta ca mama sa este aproape. Iata cateva sfaturi realizate de specialistii de la Healthline, care te vor ajuta sa folosesti instrumentele de baby-wearing in cel mai sanatos mod posibil:

      Bebelusul trebuie sa fie pozitionat suficient de vertical si de strans in sistemul de purtare incat sa fie tinut in siguranta  Acest lucru ajuta la prevenirea caderilor accidentale.

      La vedere in orice moment. Fata bebelusului ar trebui sa va fie vizibila, astfel incat sa le puteti monitoriza respiratia. Puteti, de asemenea, sa urmariti mai bine starea de spirit a bebelusului, daca ii puteti vedea.

      Destul de aproape ca sa il saruti. Poti sa-ti cobori capul si sa saruti capul copilului tau? Daca nu, ar trebui sa il repozitionati in sistemul de purtare, pana cand este suficient aproape pentru a-i saruta crestetul capului.

      Èšine-ti barbia ridicata. Uita-te la bebelusul tau pentru a te asigura ca exista un decalaj de aproximativ doua degete sub barbie.

    Daca doriti ca bebelusul dvs. sa fie in siguranta, evitati  strangerea excesiva a suportului pe spate. Ar trebui sa aveti sistemul de purtare suficient de strans incat sa nu existe nicio distanta intre bebelus si corpul dvs., dar si suficient de relaxat incat sa va puteti strecura mana in suport.

    Și, in timp ce accentul tau ar trebui sa fie pus pe bebelusul tau, asigura-te ca sistemul de purtare este suficient de confortabil si pentru tine.

    Sistemele pozitionate necorespunzator va pot cauza probleme sau va pot crea alte zone vulnerabile la de durere sau ranire, in special in urma unor perioade lungi de utilizare.

     
  • Articole similare