• Cum facem sa avem sarbatori in siguranta dar cu bucurie



    Sarbatorile vin anul acesta intr-o atmosfera nu tocmai prietenoasa si intr-o perioada cand toti suntem ingrijorati si preocupati de sanatatea noastra si a celor dragi noua. Peste aceste griji se suprapun si cele economice, pentru ca, pentru fiecare, anul acesta a fost unul greu. Cu toate acestea, sarbatorile sunt cele care ne pot aduce mai multa speranta si incredere si acea bucurie pura pe care doar magia Craciunului o poate crea. De aceea, fa rai din ce ai este o vorba straveche pe care cu totii trebuie sa ne-o amintim in aceasta perioada. Iata si cateva idei cu care fiecare dintre voi isi poate construi propriul rai:

     

    Planifica cumparaturile. Pentru siguranta ta, anul acesta, mai mult ca in toti ceilalti ani, ai nevoie de o planificare temeinica astfel incat sa nu ajungi sa te inghesui cu multi oameni in magazine. Orice planificare buna incepe cu o lista, daca nu chiar cu mai multe : lista alimentelor pentru Craciun , lista cadourilor, lista decoratiunilor. Stabileste pentru fiecare dintre liste ce anume poti cumpara online si incepe chiar din acest moment. Alimentele perisabile le poti lasa pentru ultima saptamana, insa ai grija ca ele sa fie singurele neachizitionate din lista ta. In cazul in care esti nevoit sa mergi fizic in magazine, ai grija sa alegi orele mai putin aglomerate, in general prima parte a diminetii. Poarta masca corespunzator, pastreaza la indemana un dezinfectant, pastreaza distanta fata de ceilalti oameni. Nu in ultimul rand, pentru scurtarea duratei de shopping si un plus de siguranta, plateste cu cardul si foloseste pe cat posibil serviciul de self check-out din marile magazine

    cora a lansat mai multe servicii prin care iti poti face cumparaturile in siguranta. Printre acestea, cora express – prin care poti alege si plati online produse cora pe platformele Food Panda si Glovo – sau cora drive – un serviciu prin care poti comanda si plati online, cu ridicarea produselor din magazin.

     

    Expediaza cadouri pentru cei dragi. Sfantul Andrei, 1 Decembrie, Mos Nicolae si Craciunul erau sarbatori pe care le petreceam in familia extinsa sau alaturi de prieteni. Cu siguranta va fi greu si dureros sa nu ne vedem cu familia sau prietenii si sa stam cu totii in jurul aceleiasi mese, insa ei au nevoie sa stie ca ne gandim la ei. Un mic cadou de la tine ii va face sa se simta mult mai bine, iar pentru ca acesta sa ajunga in siguranta la cei dragi, te poti folosi de serviciile de curierat sau posta. Un pont pentru tine, exista magazine care iti expedieaza chiar ele cadourile achizitionate.

     

    Decoreaza casa. Nu renunta nici anul acesta la decorurile de sarbatori ! Nu ai niciun motiv sa nu iti faci tie sau membrilor apropiati ai familiei o bucurie. Impodobirea casei iti va da un binemeritat sentiment de bine, va aduce magia sarbatorilor mai aproape, iar casa ta va capata un aer de tihna si serenitate.

     

    Fa bine. Aceasta perioada a adus foarte multa suferinta pentru multe grupuri vulnerabile: copiii din mediul rural, familiile nevoiase, batranii. Pentru acest sfarsit de an, adu-ti aminte ca foarte aproape de tine exista multa suferinta si deznadejde. Alege sa aduci alinare, fie ea cat de mica, unor oameni care sufera. Documenteaza-te inainte, alege-ti cauza, contacteaza asociatiile care se ocupa de grupurile vulnerabile vizate si fa ceva din inima. Doneaza sau expedieaza mici cadouri care vor aduce bucurie celor nevoiasi.

     

  • Articole similare