• Cel mai simplu tort cu morcovi



    Morcovii sunt foarte sanatosi, plini de vitamine si de minerale si indragiti, deopotriva, de cei mari si de cei mici in alimentatia obisnuita. Ei pot, deveni, insa, si ingredientul de baza intr-un desert extrem de special, tortul de morcovi. Iata cea mai simpla reteta pentru a-l prepara:

    Ingrediente:

    230ml ulei vegetal, plus inca un pic extra, pentru a unge tava.

    100g iaurt natural

    4 oua mari

    1½ lingurita extract de vanilie

    ½ portocaliu, cu coaja razuita

    265g faina

    335g zahar muscovado

    2½ lingurite de scortisoara macinata

    ¼ nucsoara proaspata, rasa fin

    265g morcovi (aproximativ 3), razuiti

    100g stafide

    100g nuci sau nuci pecan, tocate grosier (optional)

    Pentru glazura

    100g unt usor sarat, inmuiat

    300g zahar pudra

    100g branza moale

    Preparare:

    ÃŽncalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti cu ulei si tapetati cu hartie de copt baza si laturile a doua tavi de tort de cate 20 cm. Bateti uleiul, iaurtul, ouale, vanilia si coaja de la portocala intr-un vas. Amestecati intr-un castron faina, zaharul, scortisoara si nucsoara cu un praf de sare. Strangeti eventualele cocoloase de zahar cu degetele, scuturand vasul de cateva ori pentru a scoate bucatile la suprafata.

    PASUL 2

    Adaugati ingredientele umede peste cele uscate, impreuna cu morcovii, stafidele si jumatate din nuci. Se amesteca bine pentru a se combina, apoi se imparte compozitia in cele doua tavi.

    PASUL 3

    Coaceti timp de 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata. Dupa coacere, se lasa blaturile sa se raceasca in tavi.

    PASUL 4

    Pentru a face glazura, bateti untul si zaharul impreuna pana se omogenizeaza. Adaugati jumatate din branza moale si bateti din nou, apoi adaugati restul (adaugand putin cate putin, pentru a impiedica glazura sa se taie). Scoateti blaturile din tavi si asezati-le sub forma de sandwich impreuna cu jumatate de glazura. Se acope

  • Articole similare