• Bucura-te de o cafea buna la tine acasa.




    Avand in vedere situatia actuala si faptul ca trebuie sa petrecem din ce in ce mai mult din timpul liber acasa, iti lansam provocarea de a deveni propriul barista, daca si tu apreciezi o cafea buna si vrei sa incerci altceva fara sa fi nevoita sa mergi pana la cafeneaua preferata. Metodele de preparare manuale, care utilizeaza un filtru, iti ofera multe posibilitati de retete pentru a putea gasi, in final, gustul care iti place. Si, de ce nu, poti descoperi astfel un nou hobby pentru timpul tau liber. Unul care iti poate face diminetile savuroase si care aduce o bucurie in plus si celor dragi tie.  Iar reuniunile de familie sau intalnirile cu prietenii vor fi speciale gratie noului talent de barista.

    Pentru inceput, ai nevoie de o punga de boabe de cafea de calitate, dar si de o rasnita, manuala sau electrica, pentru o aroma de cafea proaspata, imbietoare, in diminetile racoroase de toamna. Prima regula si una dintre cele mai importante: boabele de cafea trebuie macinate atunci cand vrei sa prepari licoarea. P entru o cafea tip filtru, obtinuta prin metode manuale de extractie, ai de ales intre mai multe dispozitive care extrag cafeaua de tipul Chemex, V60, Aeropress. Prin aceasta metoda de extractie manuala, poti obtine o cafea mai putin intensa, dar cu un gust final rafinat si nuantat, nicidecum amar.

    Rezultatul din ceasca poate varia mult ca intensitate sau subtilitate a aromei, dar un mare avantaj este ca il poti controla chiar tu, prin cantitatea de cafea, gradul de macinare al boabelor, temperatura apei sau modalitatea prin care torni apa peste cafeaua proaspat macinata. 

    Pentru metoda V60 de extractie a cafelei, de exemplu, ai nevoie de un dispozitiv V60 si un filtru. Iar pentru a controla mai usor cantitatea de apa si modul de turnare, poti achizitiona si un ceainic special, cu gat lung si subtire. Cu siguranta vei aprecia gustul obtinut prin imbunatatirea metodei, pe masura ce experimentezi. Modificand un singur paramentru odata, vei putea intelege rapid cum sa ajungi la rezultatul pe care ti-l doresti. 

    Daca expresso este cafeaua ta preferata, poti opta pentru Aeropress care, tot prin extractie manuala si flitru, iti ofera o concentratie mai mare de cafea in aceeasi ceasca. Evident, trebuie sa achizitionati acest aparat, dar daca sunteti genul de persoana care nu poate incepe ziua fara un expresso, atunci investitia merita. Veti avea satisfactia cafelei perfecte preparate acasa.

    In loc de incheiere: fie ca iti place neagra, cu lapte sau cu un cub de zahar brun, o cafea buna iti ofera ragazul de a aprecia ce ai in jurul tau! Oameni dragi, un coltisor de natura sau poate un animal de companie.



  • Articole similare