• E simplu să ne reîmprietenim cu laptele



    E bun, e dulce, e cald, ne dă mereu o stare de bine, chiar ne liniștește, merge perfect cu o felie de cozonac sau de pâine cu unt și dulceață, ne astâmpără setea, ne hrănește, ne însoțește din copilărie până la bătrânețe, pentru că e alimentul universal. Ne luăm din el nutrienții esențiali de care avem nevoie. E laptele! Îl consumăm oricând, oricum și la orice vârstă.

    La un moment dat în viață, însă, unii dintre noi nu mai suntem așa buni prieteni cu laptele. Odată ce înaintăm în vârstă nu mai digerăm bine lactoza din lapte și întâmpinăm mai mereu un disconfort digestiv atunci când vrem să ne bucurăm de o simplă cafea cu lapte sau pur și simplu de niște cereale cu lapte.

    Există, însă, o soluție accesibilă și la îndemână, astăzi, pentru a ne împrieteni din nou cu laptele. Se numește LaDORNA Zile ușoare, lapte mai ușor de digerat, care face cu siguranță zilele mai ușoare și mai senine celor certați cu lactoza. LaDORNA Zile Ușoare e un lapte ușor de digerat ca... un fulg și ne ajută să nu renunțăm la nutrienții importanți pe care ni-i aduce laptele, dar mai ales la micile plăceri ale vieților noastre obișnuite – cafea cu lapte, lapte cu cereale, orez cu lapte.

    Ce înseamnă, de fapt, lapte fără lactoză? Înseamnă că, printr-un procedeu special de producție, lactoza este „desfăcută” în glucoză și galactoză, cele două monozaharide din care este compusă.  Este exact ceea ce ar trebui să se întâmple în mecanismul nostru digestiv, însă nu se mai întâmplă din cauza unei enzime leneșe. Așadar, acest lapte special nu mai conține lactoză, ci conține glucoză și galactoză care sunt mult mai ușor de digerat. Iar dacă v-ați întrebat de ce laptele fără lactoză este și puțin mai dulce, ei bine - tot din cauza glucozei și galactozei, care dau un gust ușor mai dulce decât lactoza. Laptele fără lactoză nu conține deloc zahăr adăugat.

     Puteți să vă bucurați de LaDORNA Zile ușoare BIO atât în varianta de 1,5% grăsime sau 3,5% grăsime, dar și în varianta clasică de la frigider sau din raftul de ambient.

    Zile ușoare vă dorim! 




  • Articole similare