• Sfaturi pentru protejarea mainilor si a tenului in anotimpul rece

     

    Venirea sezonului rece aduce dupa sine multe provocari pentru pielea sensibila a mainilor si a tenului. Foarte multe femei acuza inasprirea pielii mainilor si chiar craparea acestora, iar in ceea ce priveste tenul, lucrurile sunt chiar mai complicate. Acesta devine mai sensibil, se poate inrosi iar la atingere devine aspru si iritat. Pentru a preveni iritarea si craparea pielii, odata cu scaderea gradelor din termometru este crucial sa luam cateva masuri cheie. Iata cateva dintre acestea:

     

    Hidratare optima. Hidratarea este una din masurile cele mai importante. Asadar, aplicarea unei creme hidratante de doua ori pe zi, dimineata si seara, va crea o pelicula protectoare pielii impotriva asprimii frigului. Chiar si persoanele cu tenul gras care evita cremele grase sunt sfatuite sa foloseasca o crema onctuoasa in timpul lunilor de iarna.

     

    Aplicarea de uleiuri in stare pura. Cremele onctuase, care de obicei merg foarte bine la tenul uscat, dar care pe timpul iernii pot fi folosite de toate tipurile de ten, pot fi de asemenea completate cu uleiuri cosmetice sau cu uleiuri in stare pura. Printre uleiurile cele mai folosite se numara cele de cocos, avocado, masline, argan.

     

    Curatarea cu solutii fara alcool. Daca in mod obisnuit pentru curatarea tenului sunt folosite solutii care contin alcool, acestea pot conduce la uscarea si iritarea pielii pe timpul iernii. De aceea, in locul lor se recomanda folosirea unor lotiuni hipoalergenice, fara alcool.

     

    Make-up-ul. Poate va intrebati daca make-up-ul pe timpul iernii ajuta sau incurca. Daca acesta se face cu ajutorul unui fond de ten lichid, atunci acesta va contribui la protejarea tenului pentru ca majoritatea fondurilor de ten au si factor de hidratare. In schimb, pe timpul iernii, este recomandata evitarea fondului de ten sub forma de pudra.

     

    Mainile si buzele. Asemeni tenului, mainile si buzele au nevoie de hidratare optima. Pentru acestea, exista multe variante de creme si balsamuri. Cel mai adesea acestea ajung sa se usuce dureros pentru ca uitam sa le hidratam sau pentru ca nu avem la indemana cele necesare. De aceea, un sfat ar fi geanta de mana sa fie dotata iarna cu un balsam de buze si o crema de maini.

     

    Hidratare la interior. Chiar daca este iarna, hidratarea constanta trebuie sa ramana un reflex. Absenta unei cantitati suficiente de apa in organism face ca pielea sa devina mai uscata si sa aiba un aspect nesanatos. Tocmai de aceea, dincolo de un consum optim de apa, este nevoie de o alimentatie bogata in minerale si vitamine.

  • Articole similare