• PREPARA CEVA BUN CU CREMOSSO – PORTOKALOPITA CU IAURT CREMOSSO

     



    Ingrediente:

    400 gr foi plăcintă
    4 ouă
    250 gr zahăr
    250 gr iaurt Cremosso
    100 ml ulei floarea soarelui
    O linguriță bicarbonat de sodiu
    O linguriță praf de copt
    1/4 linguriță sare
    Un baton de scorțișoară
    3 portocale
    500 ml apă

    Mod de preparare:


    Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
    Mai întâi se vor usca foile de plăcintă în cuptor. Se scot una câte una din pachet și se așază pe o tavă, strângându-le pe fiecare ca pe un evantai. Se bagă tava în cuptor pentru 10 min.
    Apoi, foile se întorc pe cealaltă parte și tava se bagă din nou în cuptor pentru 7 min.
    După ce s-au rumenit, foile se lasă la răcit.

    Se rade coaja de la 2 portocale și se stoarce sucul de la 2 portocale jumătate.
    Într-o oală se pun 180 ml de suc de portocale, 500 ml de apă, 150 gr de zahăr, batonul de scorțișoară și se pun la fiert. Când dau în clocot, se reduce intensitatea focului și se lasă la fiert pentru 15 minute.
    Foile de plăcintă uscate se sfărâmă foarte mărunt, zdrobindu-le cu mâinile.
    Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade.

    Se bat ouăle cu 100 de gr de zahăr, 3-4 minute, până devin spumoase. Se adaugă iaurtul, coaja de portocale, bicarbonatul, praful de copt, sarea, uleiul și 120 ml de suc de portocale. Se mixează toate ingredientele.

    Peste amestecul lichid se toarnă și se încorporează fulgii de foi de plăcintă, treptat, pentru a nu face cocoloașe.

    Compoziția se transferă într-o tavă unsă cu ulei, se decorează cu felii de portocală și se bagă la copt pentru 50 min la 170 de grade.

    După ce e scos din cuptor, blatul trebuie înțepat cu o scobitoare pe toată suprafața.
    Se toarnă apoi siropul peste ea, treptat și se așteaptă să se absoarbă înainte de a turna următoarea porție.
    Portokalopita se lasă la răcit 2-3 ore.


  • Articole similare