• In forma chiar si pe timpul pandemiei ? Iata cateva idei care te vor ajuta!

     

    Chiar daca sezonul estival a trecut iar toamna s-a instalat cu drepturi depline, nu inseamna ca preocuparea pentru aspectul nostru si pentru o forma fizica buna trebuie sa dispara. Desigur, practicarea unei activitati fizice a devenit tot mai dificila in actualele conditii, cand principala preocupare este protejarea impotriva contactarii Covid-19. In timp ce unele sali au ramas deschise, este cat se poate de justificat ca tu sa ai rezerve in a-ti lua un abonament la o sala in acest moment. Din fericire, exista si alternative. Iata cateva dintre acestea :

     

    Un abonament online. La o simpla cautare pe Google, exista nenumarate recomandari si oferte pentru sesiuni online de antrenare fizica, de la aerobic, zumba si pana la yoga. Aceasta varianta este una sigura si din punct de vedere epidemiologic, dar si din punct de vedere al corectitudinii exercitiilor, intrucat acestea se desfasoara sub indrumarea unui antrenor. In plus, beneficiezi de intimitatea casei tale, ceea ce scuteste foarte mult din efortul logistic de deplasare la sala, salvandu-ti foarte mult timp.

     

    Plimbarile active in aer liber. Plimbarile in pas alert, combinate cu mici intinderi si exercitii in aer liber te pot tine in forma si pot contribui la tonifierea inimii si a muschilor.

     

    Urcarea scarilor. In cazul in care locuiesti la bloc, urcarea scarilor in fiecare zi este o activitate cardio care iti va intari atat muschii cat si inima.

     

    Plimbarile cu bicicleta sau jogging. Daca ai ales sa iesi cu bicicleta sau sa practici jogging-ului in aer liber, retine ca medicii epidemiologi recomanda chiar si in aceste situatii anumite masuri de protectie. Astfel, distanta sociala fata de alti practicanti de sport in aer liber trebuie sa fie respectata. Medicii recomanda o distanta de 4-5 daca mergi, 10 metri daca faci jogging si 20 de metri daca te plimbi cu bicicleta. Aceste distante sunt recomandate pentru cazurile in care cei care practica respectivul sport nu poarta masca. Daca activitatile fizice nu sunt de intensitate mare, atunci purtarea mastii este recomandata.

     

     

    Ca o concluzie, variantele ideale pentru practicarea sportului in aceasta perioada sunt de conectare online cu un antrenor sau de iesire in aer liber, cu precautiile mai sus mentionate.

     

  • Articole similare