• 6 mai – International No Diet Day


    Pe 6 mai sarbătorim Ziua Internationala in care uitam de diete, ne uitam in oglinda si stabilim o noua relatie cu persoana pe care o vedem acolo. Pentru foarte multe persoane, in special adolescente si femei tinere, industria modei si presa de lifestyle au creat in ultimii 50 de ani standarde corporale imposibil de atins, ceea ce a dus la aparitia unui spectru larg de tulburari metabolice, pe fondul vulnerabilitatii emotionale si a presiunii sociale.

    Satula de tiparul femeii manechin promovat atat comercial cat si mediatic, Mary Evans Young, o feminista britanica, care se confruntase ea insasi cu ani lungi de diete si anorexie, si-a invitat prietenii in 1992 sa renunte la dieta si sa se accepte pe ei insisi asa cum sunt. Foarte curand mesajul ei s-a transformat intr-o adevarata miscare globala, ajutand foarte multi oameni sa stabileasca o relatie mai sanatoasa cu propriul corp.

    La aproape 30 de ani de la lansarea miscarii, aceasta este astazi asociata cu principii precum diversitatea corporala si acceptarea propriului corp, iar lupta pentru acestea este simbolizata printr-o panglica de culoare albastru deschis.

    Asadar, 6 Mai este data cand ne amintim ca dincolo de un anumit standard social de frumusete este important sa privilegiem propria noastra sanatate si stare de bine. Prinsi in capcaca unui culturi a dietei, foarte multi oameni ajung sa dezvolte sentimente de vina fata de ceea ce mananca. Pentru acestia, mancarea se imparte in doua categorii: mancare buna si mancare rea, iar in functie de ceea ce mananca se simt vinovati sau validati. In realitate insa, un comportament sanatos fata de mancare este cel in care avem un echilibru fata de toate grupele alimentare : proteine, carbohidrati, grasimi, fibre, vitamine.

    6 Mai si ziua fara diete nu inseamna neaparat o invitatie la abuz alimentar, ci o invitatie la atingerea unui echilibru. Este ziua in care iti poti spune ca este in regula sa mananci cateodata ciocolata, inghetata sau o prajitura daca asta este ceea ce iti doresti. 6 mai este ziua in care celebram de fapt moderatia si acceptam ca o dieta variata este calea cea mai sigura catre sanatate.

    Magazinele cora te asteapta fizic si online cu o varietate de produse alimentare, de la fructe si legume proaspete, atent selectionate de la producatori locali, pana la carne, peste, seminte, uleiuri naturale, produse de patiserie, brutarie si cofetarie. cora pune accent pe prospetime, calitate si diversitate. La cora vei putea gasi si o gama larga de produse bio si organice. Pentru detalii, intra pe pagina noastra !

  • Articole similare