• Centrul drive-through de vaccinare la cora: o sansa in plus pentru revenirea la normalitate

    Centrul drive-through de vaccinare la cora Pantelimon


    Dupa un an extrem de greu, care ne-a afectat, intr-un fel sau altul, pe toti, vaccinarea impotriva Covid-19 reprezinta sansa ca viata noastra sa revina la normal. Imunizarea ne protejeaza nu doar pe noi, ci ne ajuta sa ii aparam de virus si pe cei din jur si, in cele din urma, sa ajungem la nivelul intregii societati la punctul in care noul coronavirus nu va mai reprezenta o amenintare.

    Ne dorim sa facem acest proces cat mai rapid si mai comod, iar accesul la vaccin sa fie unul cat mai simplu. De aceea, incepand din 21 mai, cei care vin la cumparaturi la cora Pantelimon au si optiunea de a se vaccina anti-Covid-19 in centrul drive-through amenajat in parcarea centrului comercial. 

    „Ne-am dorit sa contribuim la efortul autoritatilor de a limita pandemia prin vaccinare si pentru ca avem  parcarea cu o suprafata generoasa ni s-a parut firesc sa o punem la dispozitie in acest scop. Exista 4 fluxuri de vaccinare astfel incat timpul de asteptare sa fie minim, iar spatiul drive-through este bine semnalizat pentru ca lumea sa se orienteze usor. Ma bucur ca aceste centre drive-through au devenit o realitate si in Romania, este un semnal puternic ca ne indreptam spre normalitate”, a spus Anca Popescu, directorul hipermarketului cora Pantelimon.

    Persoanele interesate vor fi vaccinate in masina, apoi vor fi directionate catre un spatiu de stationare pentru 15 minute, unde vor putea fi monitorizate de personalul medical, conform procedurilor in vigoare pentru vaccinarea impotriva noului Coronavirus. 

    Centrul de vaccinare anti-Covid-19 este deschis zilnic de la 08:00 – 20:00. Vaccinarea se face cu vaccinul Pfizer BionTech si poate fi administrat si celor care vin doar la rapel.

    De asemenea, pentru ca dorim sa fim cu totii cat mai documentati in privinta vaccinurilor, iti prezentam o scurta istorie a celor mai importante dintre acestea si a modului in care au functionat, ajutand omenirea la diminuarea sau eradicarea unor boli grave:

    Variola, o boala contagioasa foarte grava, care a dus la milioane de decese, a fost eradicata prin vaccinare. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat strategia de eradicare a variolei in 1967, iar pentru mai multi ani au fost conduse programe de vaccinare si monitorizare. Ultimul caz de variola a fost raportat in 1977, iar in 1980 aceasta boala a fost declarata ca fiind eradicata de catre OMS.

    ÃŽn fiecare an, vaccinarea previne imbolnavirea cu rujeola a 2,7 milioane de oameni din lume, imbolnavirea cu tuse convulsiva a unui milion de persoane si imbolnavirea cu tetanos a 2 milioane de sugari.

    ÃŽnainte de anii 1960, poliomielita era o cauza majora a decesului, paraliziei si dizabilitatilor permanente in Europa si in alte regiuni. Astazi, poliomielita a fost eliminata in multe tari in urma campaniilor de vaccinare. ÃŽn anul 1988, se inregistrau peste 350.000 de cazuri noi de poliomielita in 125 de tari din lume. ÃŽn decurs de sase ani, poliomielita a fost eradicata pe continentul american. ÃŽn anul 2000, Australia si tarile vecine au fost de asemenea declarate zone libere de poliomielita, iar in 2002, a urmat Europa.

    Surse informatii:

    https://vaccinare-covid.gov.ro/

    https://vaccination-info.eu/

    https://raportuldegarda.ro/

  • Articole similare